Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihomoravský kraj vyčlení na domácí hospicovou péči deset milionů korun

Domácí hospicovou péči Jihomoravský kraj podporuje už pátým rokem. Letos kraj vyčlenil na hospicovou péči deset milionů korun a žádosti bude možné zasílat v druhé polovině února.

V roce 2018 využilo hospicové péče přes 500 pacientů

Smyslem hospicové péče je umožnit nevyléčitelným pacientům, kterým by další léčení jen uškodilo, dožít v domácím prostředí. Tuto péči poskytuje tým zdravotnických a nezdravotnických pracovníků, což je lékař, zdravotní sestra, ale také pečovatelka, sociální pracovník nebo dobrovolník. 

„Každoročně se přitom zvyšuje počet klientů, kterým je umožněno prožít poslední chvíle v domácím prostředí, v roce 2018 byl počet již 531, což představuje oproti roku 2014 nárůst o 172 %. Potvrdilo se, že při zajištění komplexní péče jsou rodiny schopny zvládnout poslední dny svých příbuzných v domácím prostředí,“ říká krajský radní Milan Vojta.

Zdůraznil také, že nyní kraj dokončuje koncepci paliativní péče, která se zaměřuje na zvyšování kvality života pacientů a jejich rodin, kteří bojují s životem ohrožující nemocí. 

Žádosti bude kraj přijímat v druhé půlce února

Žádosti o dotaci na podporu hospicové péče bude kraj přijímat od 14. února do 28. února 2020. Podrobnosti a formuláře budou zveřejněny na portálu kraje zde

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky hospicová péče, dotace, žádost, Jihomoravský kraj, pacient, Milan Vojta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj vyčlení na domácí hospicovou péči deset milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.