Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Zemřelý muž ze Šámalovy měl v bytě tolik výbušnin, že by rozmetaly celé domy v ulici

Časovaná bomba s nedozírnými následky. Policisté odkryli informace o tom, co našli v bytě zemřelého dvaačtyřicetiletého muže v Šámalově ulici. Podle pyrotechniků by množství chemikálií a výbušnin dokázalo rozmetat několik domů v ulici.

V bytě zemřelého podivína, který měl chemické vzdělání a liboval si v pokusech s výbušninami, našli policisté velké množství různých chemikálií. Nejnebezpečnější látky pak museli pyrotechnici na bezpečném místě poblíž Brna obratem ve dvou řízených odpalech likvidovat.

Na místě například našli čtyři lahvičky s asi půl kilogramem kyseliny pikrové. „Pyrotechnici museli rovněž bezodkladně likvidovat i téměř šestikilogramový pytel s krystalickou látkou," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podle zjištění expertů na místě se nejspíše jednalo se o organické peroxidy a dusičnany, které jsou silně výbušné. „Případný výbuch by mohl mít likvidační následky nejen pro dům, v němž se byt nacházel," dodal Malášek.

V domě byly desítky krabic s lahvičkami, dózami či zkumavkami s různými chemikáliemi. „Nalezené látky museli pyrotechnici na místě roztřídit, část likvidovali prakticky okamžitě, zbývající zničila odborná firma. Technici na místě odebrali skoro tři desítky vzorků, které budou dále zkoumány," upřesnil mluvčí.

Muž nejspíš spáchal sebevraždu

Podle policistů muž s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu. „Vedou k tomu stopy a informace získané na místě podpořené předběžnými výsledky soudní pitvy. Zahájili jsme také úkony v trestním řízení pro zvlášť závažný zločin nedovolené ozbrojování," uzavřel Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky šámalova, úmrtí, ulice, evakuace, chemikálie, výbušniny, dům, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zemřelý muž ze Šámalovy měl v bytě tolik výbušnin, že by rozmetaly celé domy v ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.