Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Provozovat leteckou linku mezi Brnem a Mnichovem nikdo nechce, tendr zůstal bez zájemce

O provoz letecké linky mezi Brnem a Mnichovem nemá žádný dopravce zájem, do tendru vypsaného Jihomoravským krajem se nikdo nepřihlásil.

„Popravdě mě skutečnost, že kraji nepřišla žádná nabídka, příliš nepřekvapila. A to zejména v kontextu problémů, se kterými se v poslední době potýkají letecké společnosti a také s ohledem na nedostatek letadel nejen v Evropě, ale i ve světě. Náš tým bude samozřejmě pokračovat v jednáních s leteckými společnostmi a hledat další možnosti navázání leteckých spojení za přijatelných podmínek, ale v žádném případě nechceme jít cestou dotování linek stamilionovými částkami, jako některé jiné kraje,“ prohlásil hejtman Bohumil Šimek.

Zahájení zadávacího řízení schválili krajští radní 11. března 2019 poté, co v únoru letošního roku zkrachovala společnost BRITISH MIDLAND REGIONAL LIMITED, která linku provozovala v režimu závazku veřejné služby.

Linka Brno-Mnichov začala létat v roce 2015, od května 2018 se počty spojů rozšířily na dva denně v každém směru od pondělí do pátku, v neděli jeden pár spojů. Spoj do Mnichova využívalo zhruba 2200 lidí měsíčně. Kraj platil za provozování linky letecké společnosti BMI regional necelých 22 milionů korun ročně. 

Foto Brno Airport // FB

Štítky letiště brno, linka, Mnichov, Brno, letecká společnost, Jihomoravský kraj, Bohumil Šimek, Evropa

Provozovat leteckou linku mezi Brnem a Mnichovem nikdo nechce, tendr zůstal bez zájemce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.