Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě se promítá pod širým nebem. Kam na letní kino?

Na trávě, rozkládacích židlích či na schodech. I takové může být kino na jižní Moravě. Moraváci se během dlouhých letních večerů budou bát, zasmějí se nebo pod širou oblohou prožijí romantický či rodinný večer. Drbna připravila několik tipů, kam zajít na letní kino v Brně a okolí.

Zahradní letní kino ve vile Löw-Beer

Kouzelná zahrada u vily Löw-Beer, jež se nachází poblíž parku Lužánky, se již tradičně mění v promítací sál. Kino Art v historickém prostředí bývalé potravinové celnice z osmnáctého století promítá umělecké filmy, klasiky i letní novinky. Dospělí i děti si užijí prostředí s romantickou fontánou či houpačkami a skluzavkami. Projekce filmů začíná vždy po setmění, což v červenci bývá po půl desáté a v srpnu po deváté. V případě deště si mohou zájemci na místě zakoupit pláštenku.

 každý pátek
vstupné 100 ,- Kč
více informací

Kino na kolečkách s koncertem v Moravském Krumlově

Pořadatelé kulturních akcí v Moravském Krumlově za brněnskými kolegy nezaostávají. Město letos navštíví putovní Letní kino na kolečkách. Návštěvníky kromě filmů překvapí také koncert známé české kapely. Na promítaní se lidé mohou těšit na začátku srpna, chybět nebude ani popcorn a jiné občerstvení. „Kino na kolečkách se bude konat v horním zámeckém parku našeho malebného města. Prostory oživilo již loni a letos se navíc obyvatelé mohou těšit na skupinu Chinaski," prozradil Drbně o připravovaném letním kině ředitel kulturního centra Moravského Krumlova Bořivoj Švéda. 

Letní kino v historickém srdci Brna s živou hudbou

Obvyklé promítaní na nádvoří radnice v centru Brna se po roční přestávce opět vrací. Organizátoři obnovili i promítaní němých filmů s doprovodnou živou hudbou, která program letos doslova oživí. V Kinokavárně čeká na návštěvníky občerstvení různého druhu a před filmem se mohou také zahřát tancem. „Dramaturgie letního kina Brno-střed se už tradičně zaměřuje na náročnějšího diváka a tvoří protiváhu k mainstreamové nabídce běžných kin. Program složený z pravidelných filmových cyklů doplní v letošním roce rock´n´roll dance party a swingové večery. Taneční večírky budou začínat už v dvatenáct hodin," říká dramaturgička spolku Noční Motýl Monika Šímková. 

Filmy se promítají za jakéhokoli počasí a pokud lidé mají pejska, který dokáže na film koukat v tichosti a bez obtěžování, mohou ho vzít sebou. 

červenec-srpen
vstupné 100, Kč,  Das Sommerkino 50,- Kč
více informací

Letní kino na schodech v Ivančicích

V Ivančicích se na staré radnici promítají filmy již s dvaapadesátiletou tradicí. Do letního kina mohou lidé zavítat obvykle v pátky a soboty po celý červenec i srpen. Díky nové střeše si diváci příběhy z plátna letos vychutnají i v případě deštivého počasí, které může dotvořit romantickou atmosféru. Občerstvení si filmoví fanoušci mohou koupit již hodinu před začátkem promítaní. Vstupenky, kterých je na každé promítaní připraveno sto, si lidé mohou zakoupit pouze na místě. 

červenec - srpen 
vstupné 90,- Kč

více informací


Premiérové kino Nová Zbrojovka

Jako jediné kino v Brně se plátno na Nové Zbrojovce může pochlubit nejnovější technologii DCI, která umožňuje promítat nejen klasiky ale i nejnovější hollywoodske trháky ve špičkové kvalitě. Promítaní provozuje Kino Art na fotbalovém hřišti čerstvě dostavěných prostorů Nové Zbrojovky každý letní den, pokud přeje počasí. „Déšť by plátnu nevadil, ale pokud by zafoukal silnější vítr, hrozilo by, že se plátno roztrhne. V případě potřeby však máme na půjčení deštníky i pláštěnky," říká o letním Kině Art produkční Kristýna Malíková. 

Na promítaní je připraveno 150 míst na židlích i lehátkách. Organizátoři však doporučují dorazit dřív. Před filmovým zážitkem se mohou zájemci přijít vyžít na fotbalové, volejbalové nebo basketbalové hřiště. 

červenec - srpen
vstupné 130,- Kč
více informací 

Letní kino Špilberk s výhledem na Brno

Pohled nejen na film, ale také téměř na celé Brno, si mohou diváci vychutnat v letním kině pod hradem Špilberk. Promítaní tam probíhá každý den, kromě těch, kdy moravskou metropolu pokryjí deštivá mračná. Vstupenky si mohou lidé koupit jak na místě již třicet minut před začátkem promítání, tak přes portál goout.net. Lidé si mohou vybrat z širokého programu filmů a na letní terase si pak při filmech mohou vychutnat občerstvení.

červenec - srpen
vstupné 100,- Kč, studenti 80,- Kč, dětí do 12 let zdarma
více informací 

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letní kino Löw-Beer, Letní kino Ivančice, Letní kino Nová Zbrojovka, Letní kino Špilberk

Štítky kino, letní kino, kultura, Brno, film, Jihomoravský kraj, plátno, Moravský Krumlov, Kino Art, Lužánky, Ivančice, Špilberk, Chinaski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě se promítá pod širým nebem. Kam na letní kino?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.