Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Přes Českou pojedou od soboty do středy šaliny v omezeném provozu. Pracovníci tam vymění koleje

Kvůli výměně kolejí bude od soboty až do středy 30. října výrazně omezený provoz brněnského tramvajového uzlu Česká, který patří s hlavním nádražím mezi dva klíčové a nejvytíženější ve městě. Řada linek tak pojede jinak, než jsou cestující zvyklí. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku.

První etapa s větším omezením potrvá od soboty do pondělí. Dotkne se tramvajových linek 3, 5, 6, 10 a 12, trolejbusových linek 38 a 39, náhradní autobusové linky x4 a také nočních autobusových linek N89, N92, N93, N95 a N99. Po celou dobu bude fungovat náhradní zastávka na konci ulice Veveří u krajského úřadu. Linka 3 bude rozlomena na dvě větve. Ze Staré osady pojede tramvaj na Českou a zastaví v Joštově ulici, druhá větev bude mezi Rakoveckou a Českou se zastávkou na konci Veveří.

Stejné řešení se dotkne linky 5, která bude jezdit na dvou úsecích, a to ze Štefánikovy čtvrti na Českou, konkrétna na zastávku v Joštově ulici, a mezi Komenského náměstím a Ústředním hřbitovem. Linka 6 pojede mezi Moravským náměstím a Poříčím odklonem přes náměstí Svobody k hlavnímu nádraží a Hybešovou ulicí.

Linka 10 pojede pouze mezi hlavním nádražím a Stránskou skálou a z hlavního nádraží ještě objede historické centrum přes náměstí Svobody a Českou a zpět Rooseveltovou ulicí. Na dva úseky bude rozdělená linka 12. Pojede mezi Technologickým parkem a Česku, konkrétně zastávkou  ulici Veveří, a mezi Komárovem a Komenského náměstím.

FOTO: se svolením DPMB

Autobusová linka x4 pojede po své trase, pouze bude zastavovat v přesunuté zastávce Česká v ulici Veveří. Trolejbusové linky 38 a 39 pojedou po své trase, zastávku Česká obslouží v Brandlově ulici.

Noční linky N92, N93 a N99 obslouží Českou obousměrně v ulici Veveří, linky N89 a N95 pouze směrem k hlavnímu nádraží.

V úterý a ve středu už budou omezení menší. Linka 3 bude fungovat ve stejném režimu, po příjezdu ze Staré osady se na České změní na linku 12 a pojede do Komárova, přičemž tato linka bude rozlomena na dvě větve jako předchozí dny. Linka 10 pojede mezi Českou a Vozovnou Komín odklonem přes Mendlovo náměstí a Pisárky. Linky 5 a 6 už pojedou bez omezení, trolejbusové a autobusové linky pojedou stejně jako v předchozích třech dnech.

FOTO:  se svolením DPMB

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anna Pospíšilová

Štítky tramvaj, šalina, koleje, dělníci, omezení, MHD, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Českou pojedou od soboty do středy šaliny v omezeném provozu. Pracovníci tam vymění koleje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.