Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Dva mladí lidé si krátili cestu tramvajovým tunelem. Vyvedli je strážníci

V pondělí pozdě večer vyrážela hlídka městské policie do tramvajového tunelu v Žabovřeskách, kam je zavolali pracovníci Brněnských komunikací. Ti na kamerových záběrech uviděli dvojici mladých lidí, kteří tunelem procházeli.

Vstup do tramvajového tunelu je pro veřejnost kvůli hrozícímu nebezpečí střetu s tramvají zakázaný.

„Strážníci naštěstí dvojici našli během několika minut. Mladého muže a ženu vyzvali, aby neprodleně tunel společně s nimi opustili a doprovodili je na bezpečné místo. Hned nato je hlídka městské policie vyzvala k předložení dokladů a dožadovala se vysvětlení, proč si to oba namířili přímo do tunelu,“ popsala mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Osmnáctiletá žena a její sedmnáctiletý známý strážníkům řekli, že si tunelem zkracovali cestu domů. „Že by je projíždějící tramvaj mohla ohrozit, si zřejmě nepřipouštěli. Hlídka oběma vysvětlila, že svým chováním porušili zákon o drahách. Strážníci proto postoupili případ do správního řízení, kde muži a ženě hrozí až desetitisícová pokuta,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Michal Šťastný

Štítky tramvaj, tunel, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mladí lidé si krátili cestu tramvajovým tunelem. Vyvedli je strážníci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.