Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Žabovřeská bude tento týden v noci uzavřená. Silničáři tam dokončují stavbu okruhu

Silničáři dokončují stavbu velkého městského okruhu v Žabovřeské ulici v Brně. Vzhledem k tomu, že potřebují otestovat technologie v takzvané galerii, tedy kryté silnici zapuštěné do svahu, bude úsek mezi mimoúrovňovými křižovatkami s Kníničskou ulicí a Hlinkami tento týden uzavřený. Převážně půjde o noční časy, uvedla v tiskové zprávě pracovnice tiskového střediska magistrátu Radka Loukotová.

Dosud se při výstavbě jezdí v jedním pruhem v každém směru. Objížďka uzavřeného úseku bude možná přes Jundrov Veslařskou ulicí. Silničáři předpokládají, že uzavírky potrvají sedm dnů, nejčastěji okolo půlnoci, v některých dnech půjde o krátkodobé uzavírky, jejichž čas předem nelze určit.

Ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala před dvěma týdny řekl, že Žabovřeská by měla být otevřená někdy ve druhé polovině listopadu. Díky ní by se měly přestat tvořit kolony z obou směrů, tedy od Žabovřesk a od Pisárek. Nově budou k dispozici řidičům dva pruhy v obou směrech. Krátce předtím se má otevřít blízký modernizovaný úsek městského okruhu v Bauerově ulici a v polovině prosince pak všechny zbývající části okruhu mezi Husovickými tunely a Rokytovou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením MMB

Štítky silnice, stavba, oprava, Žabovřeská, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žabovřeská bude tento týden v noci uzavřená. Silničáři tam dokončují stavbu okruhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.