Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Cestující v Brně čeká o prázdninách omezení. Šalinou se nedostanou do Bystrce

Cestující městskou hromadnou dopravou v Brně musí počítat přes léto s omezeními na některých trasách. Začnou platit prázdninové jízdní řády, navíc se dělníci na některých trasách pustí do oprav. Nejvíce se omezení dotkne obyvatel Bystrce, šaliny kvůli opravě trati budou končit v dřívějších zastávkách.

Bystrc bez šalin

Se začátkem letních prázdnin a dovolených přechází od 29. června brněnská městská hromadná doprava na prázdninové jízdní řády. Cestující navíc v letních měsících čekají také omezení spojená s opravami kolejí i silnic.

Největším letním projektem brněnského dopravce je modernizace tramvajové trati do Bystrce. Skončí v říjnu, provozu MHD se dotkne jen o prázdninách. Dělníci zahájí práce na modernizaci tramvajové trati v ulici Obvodová, a to od zastávky Zoologická zahrada po smyčku Rakovecká. Opravu trati z roku 1983 vyžaduje její zhoršený technický stav.

„Modernizace dvoukolejného úseku dlouhého 1330 metrů bude spočívat ve výměně kolejového svršku, zřízení nového trolejového vedení a další protihlukové stěny. Také budou upraveny zastávky Zoologická zahrada a Přístaviště na bezbariérové,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Dělníci v Brně rozkopou dvě tramvajové tratě a dokončí smyčku v Pisárkách

Do práce na opravách dvou tramvajových tratí se příští rok dají dělníci v jihomoravské metropoli. Nové koleje položí v Obvodové ulici u brněnské zoo, rekonstrukce se dočká také část dráhy v Kounicově ulici. V létě se šaliny projedou do očekávané...

Dopravní opatření se dotkne několika tramvajových linek. Šalina číslo1 bude v provozu pouze v úseku mezi Řečkovicemi s Vozovnou Komín, linka 3 bude ukončena úvraťově v zastávce Kamenolom, linka 10 bude ukončena všemi spoji v zastávce Vozovna Komín.

Náhradní dopravu zajistí autobusová linka 54, bude vedena v trase Vozovna Komín – Svratecká – Kamenolom (pouze směr Bystrc) – ZOO – Přístaviště – Rakovecká – Ečerova – Kamechy, vybrané spoje pojedou přes Křivánkovo náměstí až na Bartolomějskou. Regionální autobusová linka 302 bude v souvislosti s výlukou tramvajové dopravy ukončena v zastávce Kamenolom.

Nový povrch silnic na jihu Brna

Z důvodu rekonstrukce povrchu cesty v Sokolově ulici a na kruhovém objezdu v Horních Heršpicích dojde od 1. července do ukončení prací, které se předpokládá okolo 12.  července k omezení provozu v této oblasti.

Autobusy linek 49, 50, E50 a N94 pojedou pouze ve směru z Komárova do Horních Heršpic odklonem ulicemi Hněvkovského a Sokolovou. V tomto směru tak vynechají zastávku Kšírova. V závislosti na postupu prací v jednotlivých etapách pak budou navíc linky 49 a N94 v oblasti Horních Heršpic odkláněny buď obousměrně nebo jednosměrně okolními ulicemi, například přes Bednářovu a ulicí K Terminálu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky DPMB, MHD, tramvaj, šalina, autobus, omezení, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

vymyslet něco takového na léto, kdy lidi jezdí na přehradu a do ZOO, nehledě na lidi co bydlí v ohromném sídlišti je normální prasárna-to vymyslel někdo přímo hlavou-asi nějaký inženýrek od stolu...

Středa, 26. června 2024, 09:16Odpovědět

Cestující v Brně čeká o prázdninách omezení. Šalinou se nedostanou do Bystrce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.