Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno rozkopalo Táborskou ulici. Měsíc neprojedou řidiči ani šaliny

Rekonstrukce tramvajové trati a pokládání nového asfaltu uzavřelo brněnskou Táborskou ulici automobilům i hromadné dopravě. Omezení na vozovce platí od čtvrtka a zasahuje šalinové i autobusové linky, které jsou dočasně odkloněny z běžné trasy.

Změna dopravy v brněnských Židenicích bude řidiče i cestující trápit zhruba měsíc. Uzavírku Táborské ulice mezi Gajdošovou a Jamborovou doplnilo také otočení směru jízdy ve Skorkovského a Dykově. 

Uzavírku pro automobily potvrdila Drbně také mluvčí policistů Petra Ledabylová„Pouze o víkendu 1. až 2. října se omezení rozšíří i do křižovatky Táborské a Gajdošovy. Ta bude průjezdná pouze v jednom pruhu v každém směru," informovalo město na webu Kopeme za Brno, který obsahuje přehled omezení.
Konkrétní změny v dopravě jsou zveřejněny na webu Dopravního podniku města Brna.

Cestující, kteří jsou zvyklí využívat hromadnou dopravu, se nedostanou na úsek mezi zastávkami Otakara Ševčíka a Dělnický dům. Tramvajová linka 9 funguje v polookružní trase z Lesné do centra a zpět. Spoje linky 10 běžně ukončené v zastávce Geislerova jezdí s prodloužením do smyčky Novolíšeňská. Odkloněny jsou také autobusové linky 55, 58, 75, 78, N97 a N98.

Úleva i hrozící dopravní peklo. V Brně vypukne oprava mostu Otakara Ševčíka

V Brně je na spadnutí oprava mostu Otakara Ševčíka, který vede přes dopravní tepnu v Ostravské ulici či tramvajové koleje. Objekt je dlouhodobě v mizerném technickém stavu. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nyní našlo zhotovitele, jenž opravu za...

Při opravě dostane úsek o necelých třech stovkách metrů nové kolejnice, modernější odhlučňovací prvky i asfalt. Rekonstrukce vyjde na osmnáct milionů korun. „Technický stav tramvajové trati a zejména povrchu vozovky vyžaduje opravu, kterou nelze odkládat na další léta. I přes energetickou krizi se nám podařilo vyčlenit prostředky pro její realizaci,“ řekl k věci generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.


Foto: Kopeme za Brno

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniela Pařízková

Štítky táborská, konstrukce, uzavírka, omezení, Brno, Dopravní podnik města Brna, Otakar Ševčík, Židenice, Lesné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

vykopejte koleje. vždyť o nic nejde. KUCÍ je do sběru už odtáhnou sami! :-DDD

Sobota, 1. října 2022, 19:31Odpovědět

Diskutér T.

SKUPINA PLAVCI ZPÍVÁ - R: Ou! Jedu cestou na Tábor
přes pár údolí, přes pár hor.
Za kopcem každým čekám, že uvidím
konečně město Tábor...................tak za měsíc Tábor kluci z kapely i brńané zase uvidí....vážám si pracovníků, kteří tyhle úpravy dělají - je to dřina a někdy ani ne dobře zaplacená.

Sobota, 1. října 2022, 17:54Odpovědět

Brno rozkopalo Táborskou ulici. Měsíc neprojedou řidiči ani šaliny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.