Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Autobusák Flixbusu jel bez kola a cestující dovezl až do Brna

Podivný zážitek si přivezli cestující ze Slovenska na jižní Moravu. Šofér dálkového spoje, se kterým se ze zahraničí do Česka vydali, si totiž nevšimnul, že mu chybí jedna pneumatika. Autobus zastavila až dálniční policie nedaleko brněnského hlavního nádraží.

Nevídaný kousek zaskočil při hlídce dálniční policisty z Chrlic. Blízko od hlavního nádraží v Brně totiž jejich služební vozidlo minul autobus, kterému chyběla pravá zadní pneumatika.

Policisté tedy neváhali a vůz bryskně zastavili. Když tak ale učinili, divili se ještě více. Dopravní zařízení bylo plné turistů, kteří na jih Moravy dorazili až z Bratislavy. S řidičem proto policisté ihned udělali dechovou zkoušku, žádný alkohol v krvi mu ale nenaměřili.

„Hlídka zakázala šoférovi další jízdu a zadržela jeho osvědčení o registraci vozidla. Zastavený vůz sice měl tři nápravy, chybějící kolo ale přímo ohrožuje bezpečnost řízení,“ uvedl tiskový mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka. Cestující poté čekala další nepříjemnost, museli totiž na místě počkat, než jim dopravce přistaví náhradní autobus.

„Od podobných pokusů všechny důrazně odrazujeme. Jedná se o vážnou závadu, se kterou není možné vyrazit na silnici,“ varoval. Přestupkem se nyní budou zabývat správní orgány.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Brno, JMK, Policie ČR, dálnice, policisté, autobus, cestující, řidič, Slovensko, FlixBus, Česko, Jihomoravský kraj, Bratislava, Morava, Chrlice, pneumatika, hlavní nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusák Flixbusu jel bez kola a cestující dovezl až do Brna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.