Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD odpískalo opravu Pisáreckých tunelů v Brně

Dlouho očekávaná rekonstrukce brněnských Pisáreckých tunelů se nekoná. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), které má dopravní stavbu ve správě, zrušilo zakázku na opravu. K uskutečnění prací mělo přitom dojít letos o letních prázdninách, jenže příspěvková organizace ministerstva dopravy nenašlo zhotovitele.

Ředitelství silnic a dálnic plánovala v létě opravu obou tubusů Pisáreckého tunelu, mimoúrovňové křižovatky Hlinky a navazující části komunikace Bítešská na silnici I/23. Jenže výběrové řízení na zhotovitele prací se neuskutečnilo podle plánů silničářů, a tak nevybrali žádnou firmu. 

„Soutěž na zhotovitele se nepodařila dokončit a nedošlo k uzavření smlouvy, přestože nabídky ŘSD obdrželo a vyhodnotilo je na začátku prázdnin. Uzavírky tohoto typu jsou důsledně koordinovány s ostatními investory právě s ohledem na jejich zásadní vliv na dopravu Brně,“ popsal šéf Závodu Brno ŘSD David Fiala.

Podle správce důležité dopravní stavby se ve výběrku vyskytly komplikace. Jednalo se například o ekonomické důvody, kvůli čemuž organizace zakázku zrušila. Silničáři přesto doufali, že opravu, která vyjde na zhruba 300 milionů korun, letos uskuteční. Záměru ale řeklo ne město Brno. Podle brněnského radního pro dopravu Petra Kratochvíla (ODS) by zavření části silnice I/23 vedlo, zejména s ohledem na plánované objízdné trasy, k velkým potížím, kvůli čemuž by nebylo objektivně možné řadu lokalit dopravně obsloužit. 

Na základě aktuální situace považujeme za reálné, pokud nedojde ke vzniku jakéhokoli havarijního stavu, který by vyžadoval jejich okamžité uzavření, uskutečnit uzavírku a provést obnovu technologických částí tunelů Pisárky a Hlinky v letních měsících roku 2024,“ dodal Kratochvíl. 

Další termín rekonstrukce zatím ŘSD nezveřejnilo. O všem chtějí řidiče včas informovat. Zatím se chystá v tunelu pouze pravidelná údržba. „Trouba ve směru na Prahu se uzavře vždy v noci v termínu 18. – 20. října, opačný směr pak bude neprůjezdný opět v nočních hodinách od 21. do 24. října,“ uvedla Anna Dudková z tiskového odboru magistrátu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Brno, Tunely, ŘSD, Uzavírka, Ředitelství silnic a dálnic, tunel, oprava, Ministerstvo dopravy České republiky, Tim Hamilton, Pisárecký tunel, ODS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Rozhon

To je autor línej pisáreckej tunel vyfotit, nebo najít fotku???

Úterý, 19. října 2021, 07:15Odpovědět

ŘSD odpískalo opravu Pisáreckých tunelů v Brně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.