Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě začnou příští týden tři železniční výluky

Na jižní Moravě začnou v úterý dvě desetidenní výluky na tratích z Hrušovan nad Jevišovkou do Rakšic na Znojemsku a z Boskovic do Velkých Opatovic na Blanensku. Ve čtvrtek začne další výluka mezi Grešlovým Mýtem na Znojemsku a Moravskými Budějovicemi na Třebíčsku, která skončí až 30. září. Cestující budou ve všech případech vozit místo vlaků autobusy, vyplývá z informaci společnosti Kordis JMK, která koordinuje hromadnou dopravu v kraji.

Na trati mezi Hrušovany a Rakšicemi budou autobusy zastavovat ve většině případů na zastávkách autobusů v centru obcí, v Hrušovanech a Rakšicích zastaví u nádraží a v Bohuticích na křižovatce u restaurace. Vlaky a autobusy budou jezdit podle speciálního výlukového jízdního řádu.

Mezi Boskovicemi a Velkými Opatovicemi budou autobusy s výjimkou Šebetova zastavovat u vlakových stanic či zastávek a v Šebetově zastaví v obci. Autobusy budou odjíždět podle pravidelného jízdního řádu jako vlaky.

Mezi Grešlovým Mýtem a Budějovicemi zastaví autobusy také u vlakových zastávek, výjimkou je obec Vesce, kde bude obsloužena autobusová zastávka. Vlaky a autobusy pojedou podle výlukového jízdního řádu.

Výlukové jízdní řády lze nalézt buď na webu Českých drah, nebo na webu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

 

Autoři | Foto ČD

Štítky ČR, železnice, Jihomoravský, výluky, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, Hrušovany nad Jevišovkou, Boskovice, Moravské Budějovice, KORDIS JMK, a.s., jízdní řád, okres Blansko, okres Třebíč, Šebetov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě začnou příští týden tři železniční výluky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.