Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena ztratila telefon na diskotéce. O pár měsíců později si na její účet někdo užíval dovolenou v Paříži

Nepříjemné překvapení čekalo ze startu roku 2020 na ženu z Blanenska. Z jejího účtu náhle začaly mizet peníze za dovolenou v Paříži, přestože ani nevycestovala za hranice. Důvodem byla ztráta mobilního telefonu, ve kterém měla uloženy přístupové údaje k platební kartě.

Žena o mobil přišla v srpnu loňského roku na taneční zábavě. Data uložená v aplikacích v telefonu však neměla dostatečně zabezpečena, a to včetně citlivých informací k platební kartě.

Po novém roce pak přišlo nepříjemné překvapení - zpráva o platbách, které byly prostřednictvím nezapezpečených dat zneužity. Zatím neznámá osoba využila informace o platební kartě k útratě v jedné z pařížských restaurací a ke vstupu na Eiffelovu věž. Cestovatel tak po sobě zanechal útratu ve výši tři a půl tisíce korun.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení a případ kvalifikovali jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

„V souvislosti s tímto případem apelujeme na občany, aby si své mobilní telefony lépe hlídali a data v nich uložená, měli řádně zabezpečená proti případnému zneužití," dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky blansko, taneční zábava, mobil, Paříž, Eiffelova věž, krádež, účet, peníze, platební karta, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena ztratila telefon na diskotéce. O pár měsíců později si na její účet někdo užíval dovolenou v Paříži  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.