Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ohrožuje mě nožem, volal muž z brněnského Bronxu. Přiběhla policie se zbraní

Dramatickou událost řešila dvojice v brněnských Zábrdovicích. Na strážníky se obrátil vyděšený muž s tím, že má strach, jelikož jej jeho známá ohrožuje dlouhým nožem. Hádku, kterou podpořilo několik promile alkoholu, ukončila hlídka hrozbou namířenou zbraní.

Když na místo dorazili městští policisté, slyšeli za dveřmi příbytku emotivní křik a hluk. Po otevření dveří se strážníkům naskytl pohled na ženu, jež za zády skrývala třiceticentimterový kuchyňský nůž. „V její blízkosti se pohyboval muž a snažil se o fyzický kontakt. Ženě se to však nelíbilo a zareagovala tak, že ruku s nožem dala prudce před sebe. Její pohyby byly velmi rázné a nebylo možné vyloučit, že nůž skutečně použije," popsala situaci mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Hlídka proto použila hrozbu namířenou střelnou zbraní a ozbrojenou ženu vyzvala, aby ostrý předmět položila. Jednačtyřicetiletá žena souhlasila, neustále ale opakovala, že chtěla nožem ublížit jen sobě a její přítel se jí v sebepoškozování snažil zabránit. 

„Značnou roli sehrál v tomto případě pravděpodobně i alkohol, neboť provedená orientační dechová zkouška odhalila u obou aktérů hodnoty kolem tří promile. Oba proto strávili noc na záchytné stanici a po vystřízlivění bude muset žena své chování vysvětlovat kolegům z republikové policie, kteří si na místě případ převzali," řekla Pokorná.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jitka Koudelová

Štítky napadení, nůž, strážníci, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohrožuje mě nožem, volal muž z brněnského Bronxu. Přiběhla policie se zbraní  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.