Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dezorientovaný důchodce ujížděl po dálnici v protisměru. Policejní majáky neviděl

Velký strach nahnal řidičům na dálnici D52 muž, který špatně sjel z dálnice D1 a při své noční cestě směrem na Mikulov ujížděl v protisměru. Za volantem seděl podle policistů devětaosmdesátiletý důchodce. Tvrdil, že majáky, které mu byly v patách, neviděl.

Jen díky dobré pozornosti ostatních řidičů nezpůsobil muž jedoucí v protisměru žádnou dopravní nehodu. Na nebezpečný vůz upozornilo policisty hned několik svědků, a strážci zákona se tak rozhodli okamžitě uzavřít dálnici. Na komunikaci se rychle vydala hlídka z dálničního oddělení v Mikulově, rozsvítila majáky a snažila se přimět řidiče k zastavení.

Muž ale nereagoval a ve své jízdě pokračoval po dalších sedm kilometrů. „Tou dobou se již ve správném jízdním pásu při souběžné jízdě snažil muž za volantem jedoucího automobilu všemi prostředky upozornit chybujícího řidiče a zároveň varovat řidiče jedoucí na Brno. Zároveň komunikoval s operačním střediskem a udával aktuální polohu. Na dalším sjezdu se hlídkám policistů z Pohořelic a speciální pořádkové jednotky podařilo muže zastavit," popsal dramatickou situaci policejní mluvčí Pavel Šváb.

Když se policisté dostali k řidiči vozu, zjistili, že je dezorientovaný. Převoz do nemocnice ale odmítl. Zároveň tvrdil, že si vůbec nevšiml blikajících majáků. „Vozidlo bylo odstaveno mimo dálnici a komunikace byla otevřena. O seniora a vozidlo se postaral syn přivolaný na místo události. V tuto chvíli řešíme případ jako přestupek, policisté by ale rádi hovořili se všemi řidiči, kteří byli jízdou v protisměru ohroženi. Ozvat se mohou na linku 158," uvedl Šváb.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, nebezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dany Axel

Tohle je v česku minimálně jednou za měsíc. A vždy je to člověk 70+. Ale zavézt v tomto věku roční kontroly u nezávislého lékaře je očividně v česku problém.

Čtvrtek, 19. ledna 2023, 14:41Odpovědět

Dezorientovaný důchodce ujížděl po dálnici v protisměru. Policejní majáky neviděl  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.