Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Labilní muž z Brna demoloval hospodu, protože mu nechtěli nalít pivo

Silné emoce zavládly v brněnské restauraci, kde se osmatřicetiletý host vehementně dožadoval piva. Jenže personál řekl rázné ne, což silně podnapilý muž nesl nelibě. Frustraci si vybil na majetku pohostinství tak, že rozmlátil plot zahrádky.

Ani jednání labilního opilce nezůstalo dlouho bez odezvy. Pracovníci v gastronomickém podniku, který se nachází v části Starý Lískovec, totiž nebyli zvědaví na to, aby jim někdo narušoval poklidnou směnu. Nevychovaný zákazník personál kvůli tomu, že mu nenačepoval chmelový nápoj, počastoval hrubými výrazy a také se snažil k výčepu dostat násilím. Jakmile začal s demolicí majetku, vytočili zaměstnanci tísňovou linku 156.

Silně opilý muž se před strážníky choval neklidně, chvílemi dokonce agresivně. Nejprve hlídce tvrdil, že nic neudělal. Nakonec se ale k poškození plotu přiznal,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Číšníci odhadli škodu zničeného dřevěného plotu na zhruba dva tisíce korun. Brzy čtyřicetiletý milovník alkoholu nakonec strávil noc na záchytce, kam ho odvezla sanitka. „Po jeho vystřízlivění se podezřením na majetkový přestupek bude zabývat správní orgán,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Strážníci, pivo, Restaurace, Starý Lískovec, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Osobám zjevně ovlivněným alkoholem už nesmíte nalévat
V případě zjevně podnapilých osob obecně mají restauratéři povinnost jim už nenalévat. Nejde ovšem o novinku, jelikož tento příkaz byl obsažen i v předchozích zákonech. I nadále tedy platí, že se zakazuje prodávat alkoholický nápoj osobě zjevně ovlivněné alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Za porušení této povinnosti hrozí pokuta až 50 tisíc korun.

Nesmíte nalít těm, kteří by po požití mohli poškodit majetek
Zákon obsahuje i další podobnou povinnost, která ovšem stejně jako předchozí již byla a je upravena v jiných předpisech (v zákoně o přestupcích). Konkrétně zákon zakazuje prodávat nebo podávat alkoholický nápoj osobě, o níž lze důvodně předpokládat, že alkoholický nápoj vzápětí požije a následně bude vykonávat činnost, při níž by vzhledem k předchozímu požití alkoholického nápoje mohla ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek. Za porušení této povinnosti hrozí také pokuta až 50 tisíc korun.

Úterý, 19. července 2022, 15:11Odpovědět

Labilní muž z Brna demoloval hospodu, protože mu nechtěli nalít pivo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.