Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Kurýr v Brně ujížděl policistům na elektrické jednokolce. Chtěl rychle doručit jídlo

Hazardní chování muže s přepravním boxem na zádech překvapilo noční hlídku policistů v Brně. Doručovatel městem ve tmě projížděl na rychle jedoucí elektrické jednokolce a s dopravními předpisy si hlavu nelámal. Své chování obhajoval tím, že veze teplé jídlo zákazníkům.

Kurýra vezoucího jídlo z restauračního zařízení si policisté povšimli v brněnských Černovicích. Sedmadvacetiletý jezdec se nelegálně proháněl po silnici a poté projel křižovatkou na červenou. „Přitom ale neohrozil jen sebe, ale především nic netušící projíždějící řidiče. Překvapená hlídka se rychlého výtečníka pokusila pohotově dohnat. Jenomže mrštné vozítko, které místy uhánělo až padesátikilometrovou rychlostí, dojela až po několika stovkách metrů,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Když se hlídce podařilo jednokolku dohnat, předjela ji a rozsvícenými majáky muže instruovala k zajetí ke krajnici. Ten ale na blikající světla nebral ohledy, policejní automobil objel a řítil se dál. Jezdce s telefonem v ruce se policistům podařilo donutit k zastavení až na druhý pokus. Dotyčný vysvětlil, že je kurýr a veze teplé jídlo hladovým zákazníkům. „Tento argument ale nemohl v žádném případě u policistů obstát, ve správním řízení bude nyní muset počítat až několika tisícovou pokutou,“ řekl Vala.

Elektrické jednokolky se podle policistů řadí mezi osobní přepravníky se samovyvažovacím zařízením a jejich využití v dopravě je omezené. Pohybovat se mohou po chodníku či stezce pro cyklisty a chodce, ale jen rychlostí, která je srovnatelná s chůzí. Pro uživatele je vhodné si předem prostudovat příslušné zákony, aby je na cestách nemohlo nic překvapit," uvedl Vala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pronásledování, pokuta, jídlo, Brno, Černovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kurýr v Brně ujížděl policistům na elektrické jednokolce. Chtěl rychle doručit jídlo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.