Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

VIDEO: Muž v pronajatém bytě vyráběl pervitin. Když nevařil, hrál na počítači nebo spal

Kriminalisté vyrazili do bytu na okraji Brna, který si pronajímal čtyřiatřicetiletý muž se svou o rok mladší partnerkou. Při domovní prohlídce tam objevili očekávané. Muž podle dříve známých informací kriminalistů vyráběl jednou měsíčně pervitin, což se potvrdilo. Během jedné várky vyrobil sto až tři sta gramů, kterou pak většinou po padesáti gramech se svou partnerkou prodávali.

Podle kriminalistů byl vařič pervitinu velmi opatrný. „Z bytu vycházel jen minimálně. Většinu času totiž strávil při hraní počítačových her. Holdoval prý také spánku. Stravu si i s partnerkou nechávali přivážet kurýrem,“ popsal jeho aktivitu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Během domovní prohlídky kriminalisté objevili zařízení na výrobu pervitinu, ale také potřebné chemikálie. „Jen zajištěný asi kilogram prášků s obsahem pseudoefedrinu prý podezřelý nakoupil za sto čtyřicet tisíc korun. Zajistili také menší finanční hotovost a asi padesát gramů drogy,“ popsal mluvčí.

Muž se podle mluvčího nechoval standardně. „Komunikoval minimálně a velmi opatrně. Na druhou stranu nemalou část peněz za dodávanou drogu mu jeho kumpáni posílali na účet. Na něm se z podivných zdrojů v poslední době objevilo asi půl miliónu korun,“ uvedl mluvčí a doplnil, že muž je stíhaný vazebně, jeho partnerka na svobodě.

„Oba pak musí počítat se stíháním za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ uzavřel Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky varna, pervitin, drogy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž v pronajatém bytě vyráběl pervitin. Když nevařil, hrál na počítači nebo spal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.