Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

VIDEO: Příznivci komunistické strany se sešli v Brně. Svátek práce oslavili budovatelskou písní a odznáčky

Na Moravském náměstí v Brně se setkali příznivci Komunistické strany Čech a Moravy. Spolu s některými brněnskými politiky z této strany tradičně oslavili Svátek práce. Lidé s vlaječkami a připnutými odznáčky na blůzách a košilích diskutovali s politiky a zpívali budovatelskou píseň práce.

Na prvního máje se v Brně sešli příznivci Komunistické strany Čech a Moravy. Svátek práce letos oslavili na Moravském náměstí. Sešlo se jich tam několik desítek zejména v důchodovém věku, někteří měli vlaječky, jiní háčkované odznáčky ve tvaru třešní připnuté na oblečení. Za slunného počasí se pohupovali v tónech starých hitů a popíjeli čepované pivo. 

Oslavy zahájily slavnostní proslovy. Výstupy se týkaly nejen oslav prvního květnového dne, ale také společenských témat, důchodů a energetické chudoby, řečníci otevřeli také téma nadcházejících voleb do Evropského parlamentu. K davu promluvily dvě kandidátky koalice STAČILO!

Vzhledem k věku zúčastněných posluchačů nejvíce rezonoval proslov týkající se zdravotnictví. „Válek české zdravotnictví zcela rozválel. Za doby kovidové se české zdravotnictví zcela rozpadlo. Lidé čekají na vyšetření dlouhé měsíce, nebo návštěvu doktora rovnou předem vzdají. To je nepřípustné,“ řekla dnes za koalici STAČILO! Jana Rédová.

Kardiologové v Brně prodiskutují vliv komunismu na zdraví Čechů. Lidé se o sebe od té doby nestarají, tvrdí

Experti na kardiologii přijedou do Brna, aby diskutovali o vlivu komunismu na zdraví Čechů. Lékaři tvrdí, že léta komunismu Čechy zkazila. Nechtějí se o sebe prý starat, proto jsou dlouho nemocní nebo rovnou umírají. V ohrožení je zejména srdce,...

 

Obě kandidátky vyzývaly příznivce strany, aby přišli k červnovým volbám a volili koalici. „První změnu můžeme všichni udělat již v červnu ve volbách do Evropského parlamentu. Evropská unie bere státům pravomoci a přenáší je na sebe. My jsme jedna ze stran, která to chce zastavit. Chceme také rovnocennost, EU Česko utlačuje, nemáme stejná práva jako některé jiné státy,“ uvedla na setkání kandidátka koalice Jana Turoňová.

Po skončení oficiálních proslovů lidé s politiky začali diskutovat na různá témata. „Vláda nás chce zatáhnout do války, v této zemi není bezpečno,“ ozývalo se z davu. „Chudým berou a bohatým dávají,“ bylo také k slyšení. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky KSČM, Svátek práce. 1. máj, shromáždění, volby, politika, Moravské náměstí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patryk Hanák

Ne všichni zúčastnění byli příznivci koalice, já osobně jsem též na jedné z fotografií a přišel jsem se jim pouze vysmát tlachům o proletariátu.

Čtvrtek, 2. května 2024, 11:02Odpovědět

VIDEO: Příznivci komunistické strany se sešli v Brně. Svátek práce oslavili budovatelskou písní a odznáčky  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.