Vysoké teploty zvyšují riziko otravy z jídla. Odborníci radí, jak zdravotním nešvárům předejít. Klíčovou roli hraje i způsob nakupování a samotné skladování potravin ve spížích.
Úterý, 24. června 2025, 15:00
Soutěž Regionální potravina, pořádaná Ministerstvem zemědělství, každoročně oceňuje zemědělské a potravinářské výrobky, které vynikají kvalitou, původem surovin a vazbou na region. Ocenění představuje nejen prestižní značku kvality, ale také je...
Pátek, 20. června 2025, 13:30
Prázdniny už klepou na dveře a začíná sezona dovolených. I když zatím nemáte nic naplánovaného, nezoufejte. Pravidelnými spoji z brněnského letiště se mnohdy za hubičku dostanete na místa, která stojí za návštěvu. Můžete vyrazit na turistiku nebo za...
Úterý, 10. června 2025, 12:00
Dostatek spánku, kvalitní jídlo nebo lehké cvičení. I to může lidem s rakovinou pomoci zvládat náročnou léčbu. Dvě studentky Masarykovy univerzity z Brna proto vyvíjejí novou aplikaci Time to Self-Care, která onkologickým pacientům pomůže s...
Sobota, 7. června 2025, 13:00
Brněnské školní jídelny chtějí víc vařit z místních surovin. Město proto zjišťovalo, co tomu brání. Z odpovědí vyplynulo, že zájem o lokální potraviny je vysoký, naráží ale na nedostatek dodavatelů, vyšší ceny i sezónnost. Pomoci má lepší propojení...