Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekDnes, 14:00
Festival RestaurantWeek® se do Brna vrací už potřetí – tentokrát v podzimní edici, která proběhne od 14. října do 16. listopadu 2025. Po Praze se Brno řadí k dalším českým městům – Plzni a Ostravě, kde se festival stal gastronomickou událostí roku. A stejně jako v předchozích edicích se i tentokrát počet restaurací rozrostl.
Do podzimního RestaurantWeeku se v Brně zapojí 17 podniků. Nechybí jména, která si získala popularitu už na jaře – například bistro ILEGAL nebo asijské BEP Vietnamese Village Cuisine. Velký zájem si slibuje také Prime Steak, který se letos netají ambicí dostat se na přední příčky festivalového hodnocení. Připojuje se také restaurace Portum propojená se značkou Infinit Maximus a nebudou chybět ani netradiční podniky jako Whiskáč na Jakubáku či restaurace v hotelu Quality.
Speciální pozornost si zaslouží Con Gusto, pod jehož značkou se zapojuje hned několik zajímavých podniků – od Monte Bú, přes tradiční pivnice U Kohoutů a U Čápa, až po elegantní Winebar, nový podnik Nad Hladinkou, Restaurant Teátr a Piazza Ristorante.
„Mám velkou radost z toho, že se sezónu od sezóny brněnská část festivalu rozrůstá o stále zajímavější podniky a roste i zájem zákazníků. Gastronomie v Brně má velký potenciál, který se festivalem snažíme přiblížit co největšímu počtu hostů,” říká Veronika Kocourová, která se stará právě o brněnskou sekci. Můžete ji znát ale např. z médií KAM v Brně, Food & Drink Brno či www.objevbrno.cz.
Všechny podniky připraví speciální tříchodová menu v masové i alternativní verzi. Hosté si mohou vybírat ze dvou cenových kategorií: 490 Kč a 790 Kč (plus rezervační poplatek 49 Kč). Restaurace, které nabídnou amuse bouche neboli malé sousto před předkrmem navíc, jsou na webu označeny jako premium.
Brněnský Ilegal letos představí pestré menu inspirované Mexikem za 490 Kč.
Z nabídky Restaurant a Steakhouse Monte Bú (Con Gusto) si hosté mohou vybrat z prémiového menu za 790 Kč.
Festival propaguje heslo Buď foodie! a zve všechny – od zkušených gurmánů až po ty, kteří si chtějí vyšší gastronomii teprve vyzkoušet. „Cílem RestaurantWeeku je bourat bariéry, aby se lidé nebáli navštívit nové podniky a užili si jídlo naplno,“ dodává Anna Grosmanová alias Foodpioneer, která festival úspěšný po celém světě přivedla do Česka.
Rezervace pro všechny jsou spuštěny od 17. září 2025 na oficiálním webu www.restaurant-week.cz.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám