Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podzimní RestaurantWeek® nabídne Brnu nové chutě i zážitky

Festival RestaurantWeek® se do Brna vrací už potřetí – tentokrát v podzimní edici, která proběhne od 14. října do 16. listopadu 2025. Po Praze se Brno řadí k dalším českým městům – Plzni a Ostravě, kde se festival stal gastronomickou událostí roku. A stejně jako v předchozích edicích se i tentokrát počet restaurací rozrostl.

Třetí edice, více restaurací, více chutí

Do podzimního RestaurantWeeku se v Brně zapojí 17 podniků. Nechybí jména, která si získala popularitu už na jaře – například bistro ILEGAL nebo asijské BEP Vietnamese Village Cuisine. Velký zájem si slibuje také Prime Steak, který se letos netají ambicí dostat se na přední příčky festivalového hodnocení. Připojuje se také restaurace Portum propojená se značkou Infinit Maximus a nebudou chybět ani netradiční podniky jako Whiskáč na Jakubáku či restaurace v hotelu Quality.

Speciální pozornost si zaslouží Con Gusto, pod jehož značkou se zapojuje hned několik zajímavých podniků – od Monte Bú, přes tradiční pivnice U Kohoutů a U Čápa, až po elegantní Winebar, nový podnik Nad Hladinkou, Restaurant Teátr a Piazza Ristorante.

„Mám velkou radost z toho, že se sezónu od sezóny brněnská část festivalu rozrůstá o stále zajímavější podniky a roste i zájem zákazníků. Gastronomie v Brně má velký potenciál, který se festivalem snažíme přiblížit co největšímu počtu hostů,” říká Veronika Kocourová, která se stará právě o brněnskou sekci. Můžete ji znát ale např. z médií KAM v Brně, Food & Drink Brno či www.objevbrno.cz.

Ukázka zapojených restaurací:

  • Quality Hotel Brno
  • Prime Steak
  • Whiskáč na Jakubském náměstí
  • Mama's Burger Brno - Restaurant (Brno Židenice)
  • síť restaurací Con Gusto (Restaurant a Steakhouse Monte Bú, Pivnice U Kohoutů, Pivnice U Čápa, KOREK Winebar, nový podnik Nad Hladinkou, Restaurant Teátr, Piazza Ristorante)
  • Pivovarský dům Poupě
  • a další…

Festivalová menu pro každého

Všechny podniky připraví speciální tříchodová menu v masové i alternativní verzi. Hosté si mohou vybírat ze dvou cenových kategorií: 490 Kč a 790 Kč (plus rezervační poplatek 49 Kč). Restaurace, které nabídnou amuse bouche neboli malé sousto před předkrmem navíc, jsou na webu označeny jako premium.

Ochutnávka festivalových menu

Brněnský Ilegal letos představí pestré menu inspirované Mexikem za 490 Kč.

  • Masová varianta: Aguachile z chlazených krevet marinovaných v limetkové šťávě s chilli, okurkou a cibulí; Tacos de panza de cochinita – pečený bůček v tortille s lesními plody, kouřovou salsou a avokádovou pěnou; sladká tečka Fresas con crema – čerstvé jahody ve smetaně.
  • Alternativní varianta: Ceviche de mango s chilli a bylinkami; Mole manchamanteles – tradiční mexická omáčka s pečenou zeleninou a tortillou; a dezert Gelatina de jamaica – ibiškové želé s křupavým amaranten a kapkou mezcalu.
     

Z nabídky Restaurant a Steakhouse Monte Bú (Con Gusto) si hosté mohou vybrat z prémiového menu za 790 Kč.

  • Masové menu: Silný hovězí vývar; filírovaný Charolais Rib-eye steak s omáčkou Vecchia Romagna, hřiby a lanýžovými hranolky; dezert Day and Night – belgická čokoláda s višněmi marinovanými v portském a sherry.
  • Alternativní menu: Červená řepa s flambovaným francouzským kozím sýrem; steak z tuňáka z ománských vod s chimichurri a salátem; dezert Day and Night.
     

BUĎ FOODIE!

Festival propaguje heslo Buď foodie! a zve všechny – od zkušených gurmánů až po ty, kteří si chtějí vyšší gastronomii teprve vyzkoušet. „Cílem RestaurantWeeku je bourat bariéry, aby se lidé nebáli navštívit nové podniky a užili si jídlo naplno,“ dodává Anna Grosmanová alias Foodpioneer, která festival úspěšný po celém světě přivedla do Česka.

Rezervace pro všechny jsou spuštěny od 17. září 2025 na oficiálním webu www.restaurant-week.cz.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.