Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Zástupci brněnských Židenic vybrali firmu, která přebuduje chátrající dům na bydlení pro seniory

Přestavba chátrajícího domu na nové bydlení pro seniory v brněnských Židenicích začne v příštích dnech. Městská část vybrala zhotovitele, který budovu z přelomu devatenáctého a dvacátého století kompletně opraví za osmašedesát milionů korun.

Dům v Porhajmově ulici je prázdný přibližně od roku 2010. O jeho rekonstrukci se mluví několik let. „Uzavřeli jsme smlouvu se zhotovitelem, který má na rekonstrukci rok a půl. Předpokládáme ale, že to bude i dřív,“ uvedl starosta městské části Petr Kunc (Hlas pro Židenice). 

V domě vznikne asi pětadvacet bytů určených pro židenické seniory, kterým už nebude vyhovovat bydlení v obecních bytech. Nové byty by měly být menší, se sprchami místo van a v zatepleném objektu. Jeden byt bude plně bezbariérový. V budově budou čtyři klubovny pro zájmové spolky a dva nebytové prostory.

Dělníci v Brně opraví barabiznu, jež hyzdí část města. Do domu se nastěhují senioři

Opuštěný a roky chátrající třípatrový dům v brněnských Židenicích začnou letos dělníci opravovat. Vedení městské části schválilo vypsání výběrového řízení na zhotovitele oprav. Po rekonstrukci domu v havarijním stavu se tam zabydlí senioři....

Městská část počítala s náklady sto deset milionů korun, které by hradila z vlastních úspor. „Dostali jsme několik nabídek, cenově podobných. Všechny byly nižší, než jsme předpokládali,“ doplnil Kunc. Vysvětluje si to stagnací na komerčním trhu.

Židenice, kde žije přes třicet tisíc obyvatel, mají ve správě přes dva tisíce tři sta bytů. Průběžně je opravují a nabízejí k pronájmu. Většinou je o ně obrovský zájem a hned se rozeberou, dodal Kunc. Do budoucna plánují vybudovat bydlení, kde by zvýhodnili studenty.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Brno-Židenice

Štítky byty, senioři, bydlení, Brno-Židenice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zástupci brněnských Židenic vybrali firmu, která přebuduje chátrající dům na bydlení pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.