Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přijďte na vyšetření znamének, zvou dermatologové Brňany i Ukrajince

V centru Brna vyroste na dva májové dny stan Skinchecker, v němž odborníci poskytnou zájemcům preventivní vyšetření znamének. Bezplatná služba je otevřená také ukrajinským občanům, pro které bude na místě k dispozici překladatelka.

První květnový týden se v Brně odehraje ve znamení prevence. Osvěta proti nejčastějšímu zhoubnému nádorovému onemocnění v Česku odstartuje na náměstí Svobody, a to v úterý 3. května a ve středu 4. května. Před stanem mohou zájemci vyčkávat na prohlídku od devíti do sedmnácti hodin. „Ze statistik vyplývá, že pokud je rakovina kůže diagnostikována včas, tak až devadesát procent všech melanomů je vyléčitelných. Samotné vyšetření nebolí, navíc zabere jen pár minut,“ vysvětlila Alice Dosedlová, ředitelka sítě Chytrých lékáren. 

Odborníci poskytnou lidem také rady, jak se chovat na slunci a jak pečovat o pokožku na základě jejího fototypu. Nedostatečná ochrana před slunečním zážením totiž zvyšuje riziko výskytu rakoviny kůže. V letech 2018 a 2019 vyšetřili dermatologové na náměstí Svobody více než 2 500 lidí, u kterých odhalili víc než dvě desítky případů nádorů.

Na akci mohou letos dorazit také ukrajinští občané. „Pro ně bude na místě k dispozici po celou dobu překladatelka z ukrajinštiny do češtiny," dodala Dosedlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Chytrá lékarna

Štítky znaménka, prevence, rakovina, melanom, Brno, Česko, Chytrá lékárna a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte na vyšetření znamének, zvou dermatologové Brňany i Ukrajince  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.