Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na jižní Moravě ubylo 81 hospitalizovaných s covidem

V Jihomoravském kraji ubylo za poslední den 81 hospitalizovaných pacientů s nemocí covid-19. Ve 25 zdravotnických zařízeních jich leží 662, uvedla dnes ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Podle ní přibylo za den 187 pozitivně testovaných a tři úmrtí s nákazou u lidí v průměrném věku skoro 79 let.

Ještě před týdnem bylo v nemocnicích 848 pacientů, od té doby jejich počet střídavě klesá a stoupá. Z 662 hospitalizovaných je 120 lidí ve vážném stavu, 359 ve středně vážném a 140 v lehkém stavu, dalších 43 případů je bezpříznakových. V nemocnicích leží v lehkém stavu nebo bez příznaků lidé, kteří musejí být hospitalizovaní kvůli jiným zdravotním problémům a mají i pozitivní test. ČTK to už dříve zjistila z nemocnic.

Za poslední týden hygienici evidují 5074 potvrzených případů, což je pokles oproti číslu z minulého pondělí, kdy byl týdenní součet 6312. Nejvíce z počtu 187 nově nakažených za poslední den přibylo v Brně, a to 72. Dalších 52 případů je z okresu Brno-venkov, 19 ze Znojemska, 18 z Břeclavska, po devíti případech má shodně Blanensko a Hodonínsko a osm případů Vyškovsko.

V lednu bylo nejvíce nakažených ve věku od 45 do 54 let, v únoru od 35 do 44 let. Nejohroženější je ale z hlediska hygieniků dlouhodobě skupina ve věku od 65 do 74 let a zejména nad 75 let, kde je u třetiny potřeba hospitalizace kvůli dalším vážným nemocem.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni 139.289 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se z ní 121.908 lidí, naopak 2849 s ní zemřelo. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay

Štítky Covid, Jmk, nemocnice, Zdraví, Jihomoravský kraj, COVID-19, nemoc, Krajská hygienická stanice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě ubylo 81 hospitalizovaných s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.