Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nemocnice u svaté Anny se vrací k plánovaným operacím

Fakultní nemocnice u svaté Anny obnovuje plánované operace. Kvůli koronaviru už měsíc odkládala všechny zákroky u oborů, které odklad umožňují, nyní se k nim velmi pozvolna vrací.

Momentálně je ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně hospitalizováno 113 pacientů s onemocněním COVID-19. Nemocnice uvedla, že počet pacientů na umělé plicní ventilaci se naštěstí postupně snižuje, pacientů ve vážném stavu onemocnění ale bohužel neubývá. V pondělí ráno nemocnice evidovala devatenáct lidí s vážnými komplikacemi.

Díky postupnému rozvolňování již mohli například lékaři z ortopedické kliniky začít s dosud odkládanými artroskopickými operacemi, více operovat začali také neurochirurgové.

Situace se bohužel nelepší tak rychle, jak bychom chtěli a většina našich anesteziologů se stále musí starat o pacienty s těžkým průběhem nemoci COVID-19, což nám neumožňuje obnovit plánované operace v plné míře,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny Vlastimil Vajdák.„Přesto jsme již mohli uzavřít dvě covidová oddělení a uvolnit tak prostor pro další běžné pacienty. Stejně tak bude možné obnovit alespoň některé plánované operace a zákroky.“ dodal Vajdák.

V minulém týdnu nemocnice uzavřela covidová oddělení na neurochirurgii a II. chirurgické klinice. I tento týden má v plánu uzavírat další covidová lůžka, a to a to na I. chirurgické klinice a I. neurologické klinice

„Jsme teď schopni otevřít zpátky i některé z ambulancí, a to díky vracejícímu se zdravotnickému personálu,“ dodal Jindřich Olšovský s tím, že ambulance byly zavřené pouze v případě jejich vícečetnosti. Nestalo se tedy, že by nějaká klinika či oddělení své ambulance uzavřely úplně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky Nemocnice, operace, koronavirus, covid, plánování, Fakultní nemocnice u sv. Anny, COVID-19, pacient, klinika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice u svaté Anny se vrací k plánovaným operacím  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.