Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čemu všemu jsme ochotni věřit? 

PR článek

Šest moravských univerzit vyzvalo ministra pro evropské záležitosti, experty na dezinformace a novináře k diskuzi o mýtech spojených s Evropskou unií. Debatu na akci „Evropské kachny aneb Čemu všemu jsme ochotni věřit?“ moderuje youtuber Kovy. Součástí evropského odpoledne ve čtvrtek 3. listopadu 2022 od 15 hodin v kině Scala v Brně bude i velký kvíz o euromýtech o vlakové jízdenky po Evropě. Vstup je volný.  

O Evropě a EU známé, neznámé i mytizované budou s youtuberem Karlem „Kovy“ Kovářem vedle ministra pro evropské záležitosti a emeritního rektora Masarykovy univerzity (MU) Mikuláše Beka debatovat politolog Miloš Gregor, expert na média a etiku Jan Motal, odborník na rizikové formy komunikace v online prostředí Kamil Kopecký, rektor Janáčkovy akademie múzických umění (JAMU) Petr Michálek a novinářka Ivana Svobodová z Respektu. Podrobnosti o programu najdete ve facebookové události akce.

Právě v době, kdy Evropa v důsledku ruské války na Ukrajině a s ní související energetické krize zažívá zatěžkávací zkoušku důvěry v demokratické instituce, je potřeba mluvit o tom, jak se ve světě plném informací a dezinformací vyznat a jak mohou pomoci vysoké školy,“ uvedla Tereza Fojtová z MU. 

Připravena je světová premiéra hymny Evropské unie v novém aranžmá pro bicí nástroje. Autorem je Martin Opršál, profesor Hudební fakulty JAMU a umělecký vedoucí Percussion Ensemble, který se předvede také v sextetu Ivana Trevina „Catching Shadows“.

Velký kvíz pro příchozí o euromýtech připravili vysokoškolští studenti sdružení v komunitní organizaci Euforka. Závěr programu obstará projekce dokumentárního snímku režisérky Kristýny Pěničkové Alternativní pravda.

Evropské odpoledne ve Scale pod záštitou českého předsednictví Radě EU spolupořádá mimo JAMU a MU i Mendelova univerzita, Veterinární univerzita, Univerzita Palackého v Olomouci a Univerzita Tomáše Bati.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Muni, Kachny, Debata, Evropa, Evropská unie, Scala, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Masarykova univerzita, Kamil Kopecký, Petr Michálek, Ivana Svobodová, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čemu všemu jsme ochotni věřit?   |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.