Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školy v Jihomoravském kraji rekonstruují třídy, zahrady i kuchyně

Letní opravy základních a mateřských škol v Jihomoravském kraji jsou v plném proudu. Nejčastěji se rekonstruují vnitřní prostory, sociální zařízení nebo kuchyně, upravují se školní zahrady a hřiště. Ve většině škol začne vyučování po opravách v pondělí 2. září. Detaily o prázdninových rekonstrukcích sdělili ČTK mluvčí měst.

Ve Znojmě investují do oprav více než 23 milionů korun. "Největší je rekonstrukce budovy ZŠ Jubilejní park, probíhat bude i v příštím školním roce," uvedl starosta Znojma Jan Grois. Město tam investuje do vnitřních prostor i sociálního zařízení.

Prázdninové opravy se nevyhnou ani znojemským školkám. V MŠ náměstí Republiky nainstalují klimatizaci do školní kuchyně, děti z MŠ Pražská se mohou těšit na nové pryžové hřiště.

Opravy školy se dočkají také žáci v Blansku

O prázdninách se opravuje také skoro ve všech školách a školkách v Blansku. Některé opravy se protáhnou do září nebo do října, ale chod škol by rekonstrukce neměly narušit. V ZŠ Erbenova bude nová elektroinstalace, která by měla být hotová do konce září. "Na začátku září se ve škole začne upravovat zahrada a přírodní učebna," uvedl mluvčí Blanska Ondřej Požár.

Žáci z blanenské ZŠ Dvorská se mohou těšit na lezeckou stěnu, která bude hotová koncem července. V mateřské škole Divišova se pustili do oprav třídních přípraven jídla, budou nové podlahy, obklady a nábytek. V MŠ Dvorská se v červenci začalo s úpravou zahrady, přibudou ovocné stromy a keře. Do oprav škol a školek investuje Blansko přibližně 30 milionů korun, většina peněz jde z evropských fondů.

Ve Vyškově se okna ani žáci nepřehřejí

Základní škola Purkyňova ve Vyškově nechá nainstalovat takzvané slunolamy. "Jedná se o moderní a poutavý architektonický prvek zajišťující ochranu proti slunečnímu záření, který zabraňuje přehřívání oken. Nechceme, aby žáci trávili výuku v přehřátých místnostech. Investice je rozdělená do tří etap na období 2019 až 2021. První budova se montáže slunolamů dočká již letos," uvedla místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Břeclavská škola se dočká nové střechy

V Břeclavi investují do oprav školních střech, rozvodů nebo odpadů. "Nejhorší je situace v ZŠ Na Valtické, která se nachází na největším břeclavském sídlišti. Opravuje se špatná střecha spojovacího krčku a přilehlé prostory, do kterých zatékalo," uvedl mluvčí města Jiří Holobrádek. Další školy a školky čekají jen menší opravy. Cena rekonstrukcí by dohromady neměla přesáhnout deset milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, správa, základní, mateřské, Jihomoravský, oprava, zahrada, kuchyně, Jihomoravský kraj, Znojmo, Blansko, Jan Grois, Vyškov, Karin Šulcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v Jihomoravském kraji rekonstruují třídy, zahrady i kuchyně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.