Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kavárny letos znovu ožijí díky divadlu a koncertům

Kavárny v Brně letos na jaře znovu ožijí díky sérii divadelních představení a koncertů. Zájem divadelních souborů i provozovatelů kaváren o účast na přehlídce Brněnský lunapark oproti loňsku stoupl. Pořadatelé nakonec vybrali 14 kaváren, 19 nezávislých divadel a více než 20 hudebních těles.

Všechna zúčastněná divadla působí v Brně, ovšem většina z nich bez stálé střechy nad hlavou. Možnost vystupovat v kavárně je pro ně zajímavou příležitostí ke zviditelnění. „Z kaváren padla volba na ty podniky, které poskytují prostor kultuře celoročně,“ uvedla za organizátory Kateřina Eichlerová.

Přehlídku zahájí 22. dubna Malé divadlo kjógenu, které hraje tradiční japonské frašky. Vystoupí v kavárně Trojka v Domě pánů z Kunštátu. O zakončení se 23. května postará Divadlo Atelier v kavárně Podobrazy v Místodržitelském paláci.

Většina souborů pro festival připravuje premiérové inscenace. Po každém představení následuje koncert. Vstupné je dobrovolné. Přesný program najdou zájemci na webových stránkách Brněnského lunaparku.

Zdroj: ČTK
Foto: Jitka Karlišová, www.brnensky-lunapark.cz

Štítky divadlo, gastro, zábava, festival, Brno, kavárny, Brněnský lunapark, kavárna, koncert, zábavní park, hudební skupina, divadelní soubor, divadelní představení, Metzlův dům, Kunštát, Místodržitelský palác, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kavárny letos znovu ožijí díky divadlu a koncertům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.