Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel řidič jaguáru, který dostal za vytlačení dodávky v Brně rekordní trest

Osmatřicetiletý Martin Novák, který v srpnu 2013 v Žabovřeské ulici v Brně vytlačil svým jaguarem dodávku se šesti lidmi na svodidla, je po smrti. Informovala o tom v neděli televize Prima. Novák zemřel v nemocnici pravděpodobně na selhání orgánů.

 Za vytlačení dodávky dostal nejprve 15,5 roku vězení, odvolací soud mu pak trest snížil na 6,5 roku.

Novák zemřel podle Primy už o Velikonocích. Televizi to potvrdily jeho bývalá přítelkyně i jeho kamarádka.Muž měl delší dobu problémy s alkoholem a i k soudu přišel opilý. Novák prý také prohlásil, že než aby nastoupil do vězení, raději se upije k smrti. „Je to hrozné, byl to opravdu hodný kluk,“ řekla Primě kamarádka. 

Vrchní soud v Olomouci poslal Nováka do vězení na 6,5 roku na konci února, což Novák okomentoval ironicky větou, že půjde hned slavit.  

Z výsledků vyšetřování vyplývá, že se Novák v srpnu 2013 pohádal s přítelkyní a jel za ní svým jaguarem urovnat spor. Při jízdě v koloně aut se ale údajně choval agresivně. Sám soudu popsal, že nedával příliš pozor na řízení, kvůli čemuž na něj začala dělat posádka sousední dodávky údajně posunky.

"V místě, kde už byly dva pruhy, ji řidič jaguaru dojel a vytlačil na betonová svodidla. Muž za volantem dodávky srážce se svodidly nestačil zabránit. Bylo velké štěstí, že dodávka neskončila na střeše," uvedl k tomu mluvčí policie Pavel Šváb.

Novák soudu řekl, že si skutečnost, že se mohla stát nehoda, uvědomil až u přítelkyně. Policie jej vypátrala poměrně snadno díky jeho drahému autu. Novák brněnskému krajskému soudu řekl, že nemá žádný majetek a pracuje jako automechanik.

Autoři | Zdroj Prima FTV, PČR

Štítky Martin Novák, Brno, TV Prima, věznice, Velikonoce, Pavel Šváb, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel řidič jaguáru, který dostal za vytlačení dodávky v Brně rekordní trest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.