Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lví expozice, nekuřácká zoo a moderní zábava pro návštěvníky

Prioritou pro rok 2016 bude v brněnské zoologické zahradě zahájení stavby nové lví expozice a oprava výběhu pro šimpanze. Kromě zajištění nekuřáckého prostředí v areálu zoo se návštěvníci Mniší hory mohou v příštím roce těšit také na nové moderní herní a vzdělávací prvky.

Na základě rozhodnutí Rady města Brna, bude od ledna v areálu zahrady, která slouží především dětem, vytvořeno nekuřácké prostředí. Pro ty, kteří se bez svého zlozvyku nedokážou obejít, budou v první fázi zřízena čtyři místa, později přibudou další tři.

Náklady na vybavení kuřáckých koutků byly nakonec zredukovány na 250 000,- Kč a ušetřené finance budou použity na nové herní prvky na dětská hřiště v areálu. "Kromě zajištění zdravého nekuřáckého prostředí pro návštěvníky ZOO je prioritou města v příštím roce především vybudování nové lví expozice. Důraz budeme dávat především na zajištění co možná nejpřirozenějších podmínek pro život těchto krásných šelem," řekl náměstek brněnského primátora Martin Ander.

Pro hlavní sezónu chystáme také atraktivní šifrovací hru, která by měla zábavnou formou představit chovatelskou koncepci Zoo Brno a další novinky pro milovníky moderních technologií. Ty by měly zejména mladším návštěvníkům umožnit přístup k zajímavostem o zvířatech a zoologické zahradě.  

Tisková zpráva

Štítky zoologická zahrada, Mniší hora, zábava, Martin Ander, Brno, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lví expozice, nekuřácká zoo a moderní zábava pro návštěvníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.