Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První náměstkyně pogratuluje Kantiléně za její úspěch

Velký úspěch přivezla v minulých dnech z německého Magdeburgu Kantiléna, sbor dětí a mládeže při filharmonii Brno, která v soutěži 2nd European Choir Games & Grand Prix of Nations získala zlaté medaile. Gratulovat k úspěchu jim chce v pondělí 20. července 2015 první náměstkyně primátora Klára Liptáková. Slavnostní přijetí se uskuteční v Rytířském sálu na Nové radnici v Brně.

Své pěvecké a interpretační umění předvedla Kantiléna na 2nd European Choir Games & Grand Prix of Nations ve třech kategoriích: Mládežnické sbory, Duchovní hudba, Smíšené, ženské a mužské sbory. Sbormistři Michal Jančík a Jakub Klecker vybrali z řad současných i bývalých členů Kantilény 46 zpěvaček a jednoho zpěváka, kteří poměřili své síly se 100 dalšími sbory z 35 zemí světa.

Tříkolový systém sbory postupně kvalifikoval do vyšších soutěžních kol v pořadí Open competition, Champions competition a Grand Prix of Nations. Díky nadprůměrnému bodovému hodnocení mezinárodní poroty, Kantiléna postoupila z Open competition přímo do Grand Prix, a to hned ve dvou kategoriích: Mládežnické sbory a Smíšené, ženské a mužské sbory. V obou kategoriích triumfovala Kantiléna v Grand Prix of Nations zlatými medailemi.

V kategorii Duchovní hudba, jejíž nejvyšší soutěží byla Champions competition, si Kantiléna vyzpívala absolutní vítězství.

Tisková zpráva

Štítky Grand Prix, Brno, Klára Liptáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První náměstkyně pogratuluje Kantiléně za její úspěch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.