Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Parkování na Zelném trhu v Brně bude až do kolaudace zdarma

Parkování na zrekonstruovaném Zelném trhu bude až do kolaudace zdarma, řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Na Zelném trhu se nachází zhruba 40 míst k parkování.

Náměstí je přitom od půli května otevřeno pro prodej trhovců, kteří tam mají přes stovku prodejních míst. Podle Mrázka však nemohou být pozemní komunikace až do doby kolaudace zpoplatněny. Rekonstrukce trvala rok a stála skoro 70 milionů korun.

Parkovací místa jsou vyhrazená a lze na nich bez poplatku stát. "Stavební úřad musí vydat kolaudační souhlas, a v ten okamžik můžeme prostor osadit parkovacími hodinami," uvedl Mrázek. Kdy to však bude, není zatím jasné.

Cena parkování za hodinu se bude podle Mrázka odhadem pohybovat okolo 30 korun. "Ještě však není pevně stanovena," doplnila mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová.

Mezi parkováním jsou i tři místa pro invalidy. "Pokud by řidič zaparkoval vozidlo mimo vyhrazený prostor, může dostat pokutu nebo se vystavuje riziku odtahu auta," uvedl Mrázek.

Historický Zelný trh se po roční rekonstrukci proměnil v odpočinkovou zónu s tržištěm. Kromě nákupu ovoce a zeleniny si lidé mohou na náměstí odpočinout na lavičkách. Rekonstrukce se dotkla i historické kašny Parnas, která pochází ze 17. století a je dominantou náměstí. Oprava měla být hotova už letos v lednu, ale práce se zdržely kvůli archeologickému průzkumu, který odhalil nálezy z pravěku a středověku.

Zdroj: ČTK

Štítky Zelný trh (Brno), kolaudace, Richard Mrázek, parkování, Brno, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování na Zelném trhu v Brně bude až do kolaudace zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.