Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stovky motorkářů se sjely do Pasohlávek na Břeclavsku

Stovky motorkářů se sjely do Pasohlávek na Břeclavsku, kde začalo největší motorkářské setkání v Česku - Euro Bike Fest. Pořadatelé očekávají, že o víkendu bude na akci až 6000 lidí, zatím jim přeje počasí. Řekla to za organizátory Adriana Hollandová.

Mezi návštěvníky byla slyšet němčina, polština nebo slovenština. "Po čtyřech letech se vrátila i parta motorkářů z Nizozemska, jeli k nám přes 1200 kilometrů," uvedla Hollandová. Podle ní bude pro návštěvnost určující počasí. "Předloni nám moc nepřálo, loni to bylo tak půl na půl, letos je to zatím výborné," řekla.

Euro Bike Fest začal ve čtvrtek, hlavní část programu ale organizátoři soustředí na dnešek a sobotu. Vedle silných strojů se návštěvníci mohou těšit na netradiční sportovní disciplíny a koncerty.

Festivalová sobota bude patřit zápasům, například středověkému kontaktním boji. "Tento tvrdý sport, který může na první pohled vypadat jako pouhá bitka v brnění, má pevná pravidla a v podstatě kopíruje souboje, jak skutečně probíhaly ve středověku," uvedla Hollandová.

Podle ní jde mimo jiné o kombinaci thaiboxu a historického šermu, která bývá popisována jako wrestling ve zbroji. "Ta musí být stejně jako kostýmy historicky věrná, například jen helma bojovníka váží až sedm kilogramů," dodala Hollandová.

Loni šestý ročník motorkářského festivalu navštívilo rekordních 5500 lidí. Na festival zavítali Češi, Slováci, ale i třeba Němci a Američané. Tradičně ale převažují tuzemští návštěvníci.

Zdroj: ČTK

Štítky okres Břeclav, Pasohlávky, Česko, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky motorkářů se sjely do Pasohlávek na Břeclavsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.