Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Znojma se po roční odmlce vrátí Pivní slavnosti

Do Znojma se po roční přestávce vracejí pivní slavnosti. Poté, co se pořadatelství zřekla pivovarnická skupina Heineken, se jich chopila městská příspěvková organizace Znojemská beseda. Z Masarykova náměstí je přesune na Horní a Václavské náměstí. Přehlídka pivovarů s doprovodným kulturním programem se uskuteční 13. června, informoval v tiskové zprávě ředitel Znojemské besedy František Koudela.

Heineken ve Znojmě vyráběl pivo Hostan do roku 2009, nyní je vyrábí v Brně a areál pivovaru opustil. Pivo Hostan letos ovšem zůstává hlavním partnerem. "Myslím, že pivní slavnosti by ve městě neměly chybět. Mají zde tradici a jsou oblíbené. Rádi bychom, aby měly opět v kulturním kalendáři svoje místo," řekl Koudela.

Kromě různých piv značky Hostan budou moci návštěvníci ochutnat i výrobky z malých pivovarů, stánky lidé najdou v ulici Přemyslovců. Půjde o minipivovar u Dyje Zlatý Josef a únanovský Dráteník. V pivnici U šneka se budou čepovat speciály IPA, ale i stout. Představí se i Znojemský městský pivovar, který chystá v létě srpnu zahájit výrobu právě v pivovaru, kde dříve Heineken vyráběl Hostan. "K výběru nachystá dva druhy piv, červené a zelené. Návštěvníci budou moct hlasovat a vítězné se bude v budoucnu ve Znojemském městském pivovaru vařit," uvedl Koudela.

Během pivních slavností se lidé budou moci podívat do nadzemní části pivovaru. S průvodcem bude možnost nahlédnout také do historických kanceláří pivovaru a dalších prostor.

Na Horní náměstí pořadatelé umístí hlavní hudební scénu, na Václavské malou hudební scénu. Program na nich se bude střídat, aby diváci mohli zhlédnout vše. Ve Znojmě vystoupí například Aleš Brichta, Horkýže Slíže, Portless či Eddie Stiolow.

Zdroj: ČTK

Štítky Znojmo, slavnost, pivovar, Znojemská Beseda, Heineken, Hostan, pivo, Václavské náměstí, Znojemský městský pivovar, Přemyslovci, Brno, Aleš Brichta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Znojma se po roční odmlce vrátí Pivní slavnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.