Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Petr Pavel navštívil Muzeum romské kultury a diskutoval se studenty. Dnes jeho program pokračuje

Prezident Petr Pavel ve středu zahájil návštěvu Jihomoravského kraje v Brně. Dopoledne přijel do Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, následně navštívil Mezinárodní strojírenský veletrh. Odpoledne se setkal se zaměstnanci Nejvyššího státního zastupitelství, navštívil Muzeum romské kultury a zúčastnil se diskuze se studenty VUT.

Petr Pavel navštívil Mezinárodní strojírenský veletrh

Po dopoledním programu prezidenta Petra Pavla, který se skládal z návštěv Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost a Mezinárodního strojírenského veletrhu, se prezident přesunul k budově Nejvyššího státního zastupitelství, kde se setkal s jeho zaměstnanci.

Ve čtyři hodiny odpoledne už se Petr Pavel přesunul do Bratislavské ulice, kde bez účasti médií navštívil Muzeum romské kultury. „Muzeum romské kultury citlivě a velmi pozitivně vnímá zájem pana prezidenta o Romy i o otázky soužití. Za ne příliš dlouhou dobu ve svém prezidentském úřadu opakovaně projevil zájem o tuto menšinu a tím dal skvělý příklad i dalším vrcholným politikům. Zaváhání některých z nich bylo v minulosti věcí veřejnou. Návštěva pana prezidenta byla pro nás velkou událostí a jsme za ni velmi vděční," uvedla na sociálních sítích muzea jeho ředitelka Jana Horváthová, která Petra Pavla provedla stálou expozicí.

FOTOGALERIE: Prezident Petr Pavel navštívil jižní Moravu. Podívejte se, jak vypadal jeho příjezd na výstaviště

Prezident Petr Pavel dnes zahájil dvoudenní návštěvu Jihomoravského kraje. Již má za sebou návštěvu Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, nyní dorazil do areálu brněnského výstaviště, kde navštívil Mezinárodní strojírenský...

Prezident si prošel Muzeum romské kultury a diskutoval se studenty

Po návštěvě Muzea romské kultury měl prezident na programu setkání se studentskými spolky a diskusi se studenty VUT Brno. V zaplněné aule Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně ocenil činnost studentských spolků.

„Vážím si toho, že je i v tuto hodinu aula zaplněná a že můžeme být zrovna na půdě VUT, které společně s Jihomoravským inovačním centrem považuji za místo, kde vzniká to, co potřebujeme. Země potřebuje inovativní přístupy, flexibilitu, odvahu, odolnost při překonávání překážek. A mám za to, že to je koncentrováno tady. Obory, které studujete, jsou rozhodně perspektivní. Viděl jsem co dělají studentské tvůrčí týmy a musím říct - klobouk dolů," uvedl během návštěvy Petr Pavel.

Dodal, že je připraven dávat prostor všem, kteří mohou být dobrým příkladem a spojovat je s těmi, kteří ve svých oborech něčeho dosáhli, aby se inspirovali navzájem. Diskutující se dotazovali kromě jiného na mezinárodní spolupráci a chtěli znát prezidentův názor na politické dění v tuzemsku.

VIDEO: Prezident Petr Pavel navštívil Brno. Vyjádřil se ke kyberbezpečnosti či digitalizaci

Prezident Pavel zahájil návštěvu Jihomoravského kraje diskusí o kyberbezpečnosti, kde zdůraznil nutnost osvěty kvůli narůstajícím kyberútokům. Na Mezinárodním strojírenském veletrhu ocenil inovační přístup firem. Zmínil také potřebu odborného vedení...

Návštěva ve čtvrtek pokračuje

Ve čtvrtek prezidentova návštěva kraje pokračuje. Ráno navštíví Moravské židovské muzeum, odkud se vydá na konferenci Sdružení místních samospráv ČR ve Valticích.

Právě ve Valticích proběhne odpoledne debata prezidenta se studenty Střední vinařské školy a po ní setkání s novináři.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Gabriela Eliáš, MRK

Štítky prezident, Petr Pavel, návštěva, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pavel navštívil Muzeum romské kultury a diskutoval se studenty. Dnes jeho program pokračuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.