Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

VIDEO: Prezident Petr Pavel navštívil Brno. Vyjádřil se ke kyberbezpečnosti či digitalizaci

Prezident Pavel zahájil návštěvu Jihomoravského kraje diskusí o kyberbezpečnosti, kde zdůraznil nutnost osvěty kvůli narůstajícím kyberútokům. Na Mezinárodním strojírenském veletrhu ocenil inovační přístup firem. Zmínil také potřebu odborného vedení digitalizace v Česku.

Zdůraznil nutnost osvěty v oblasti kyberbezpečnosti

Prezident Petr Pavel dnes zahájil dvoudenní návštěvu Jihomoravského kraje. Nejprve zavítal do úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost. Pavel poté novinářům řekl, že považuje za důležité vzdělávání a osvětu v oblasti kyberbezpečnosti a kybernetických hrozeb.

„Útoků zaznamenává Česko stovky i tisíce denně, a to proti jednotlivcům, ale také co se týče průmyslové špionáže či zcizování citlivých informací z diplomatických zdrojů. Útoky mohou vést i k obrovským materiálním škodám,“ uvedl prezident. Jako příklad zmínil útoky proti nemocnicím.  

Strojírenský veletrh považuje za inspirativní

Pavel přijel krátce před polednem na brněnské výstaviště, kde se zúčastnil Mezinárodního strojírenského veletrhu. Akci popsal jako nesmírně inspirativní a přínosnou. Upozornil, že řada firem směřuje k inovacím, moderním technologiím a budování nových partnerství mezi akademickou obcí a podnikatelským sektorem.

„To jsou všechno věci, které mají potenciál nás posunout kupředu, pokud k tomu vytvoříme vhodné podmínky,“ řekl prezident.

FOTOGALERIE: Prezident Petr Pavel navštívil jižní Moravu. Podívejte se, jak vypadal jeho příjezd na výstaviště

Prezident Petr Pavel dnes zahájil dvoudenní návštěvu Jihomoravského kraje. Již má za sebou návštěvu Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, nyní dorazil do areálu brněnského výstaviště, kde navštívil Mezinárodní strojírenský...

Digitalizaci by měl mít podle něj na starost odborník

Pavel se také zabýval otázkou digitalizace. Podle něj by bylo ideální, aby vláda jmenovala zkušeného a uznávaného odborníka, který by měl digitalizaci na starosti. Zmínil, že klíčové je přijmout zákony, které usnadní zakládání firem, urychlí stavební povolení a podpoří celkovou digitalizaci ekonomiky.

 „Například tím, že jmenujeme kvalifikovaného a respektovaného pověřence vlády pro digitalizaci, který nemusí být nutně z politického prostředí. Naopak by možná prospělo, aby to byl člověk respektovaný jak vládními, tak opozičními stranami pro svoji odbornost a nestrannost,“ uvedl.

Ohodnoť článek

Foto Markéta Katrin Špoková

Štítky prezident, Petr Pavel, BVV, MSV, výstaviště, Brno, NÚKIB, kyberbezpečnost, digitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prezident Petr Pavel navštívil Brno. Vyjádřil se ke kyberbezpečnosti či digitalizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.