Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Silný vítr v brněnské zoo polámal větve. Zahrada dnes po třech dnech otvírá

Brněnská zoo byla během víkendu uzavřena, a to preventivně vzhledem k výstrahám meteorologů před extrémními srážkami, povodněmi a silným větrem. Právě silný vítr v zoo poničil několik stromů. Popadané větve uklízeli pracovníci zahrady. Ta otvírá dnes. Všechna zvířata jsou v pořádku.

„Milí návštěvníci, víkendové počasí k nám bylo milosrdné. Až na několik popadaných větví, se v areálu nic závažného nestalo a všechna zvířata jsou v pořádku,“ stojí na sociálních sítích brněnské zoologické zahrady.

V brněnské zoo rostou hlavně duby, které jsou v tuto dobu obtěžkány žaludy. Vedení zoo se obávalo, že by stromy či větve mohly ohrozit návštěvníky. Vzhledem k tomu, že zoo leží na kopci, ze zaplavení pracovníci zoo strach neměli. Brněnská zoologická zahrada loni oslavila 70 let od založení. Je na Mniší hoře v blízkosti Brněnské přehrady na ploše 65 hektarů. Chová kolem 2200 zvířat 400 druhů.

V pondělí došlo ke kontrole a zhodnocení stavu zahrady. „V areálu se naštěstí nic závažného nestalo. Probíhá ale úklid areálu, máme tu nějaké popadané větve, hodně spadaných žaludů a listí. Pracujeme na tom," uvedla pro ČTK mluvčí zoo Věra Müllerová.

„Těšíme se na vás a myslíme na všechny, kterým živel obrátil životy vzhůru nohama,“ vzkázala mluvčí návštěvníkům i lidem, které zasáhly povodně.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Zoo Brno

Štítky vítr, počasí, příroda, zoo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr v brněnské zoo polámal větve. Zahrada dnes po třech dnech otvírá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.