Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Lidé doma nenastydnou. Topná sezona v Brně začala téměř o měsíc dříve než před rokem

Neobvykle brzy začala letošní topná sezona v Brně. V domácnostech i firmách ve městě v pátek začaly hřát radiátory, poprvé od 13. května, kdy skončila sezona minulá. Loni na podzim začaly Teplárny Brno s dodávkami až 5. října, tedy téměř o měsíc později.

Městská firma o tom informovala v tiskové zprávě. 

„Od začátku tohoto týdne rapidně poklesly teploty a meteorologové hlásí na víkend další výrazné ochlazení. Rozhodli jsme se proto zahájit dodávky tepla a poskytnout našim zákazníkům před nadcházejícími volnými dny maximální tepelný komfort. O tom, jaký bude další vývoj v dodávkách tepla, se budeme rozhodovat podle aktuálního vývoje počasí,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Podle zákona musí teplárny začít s dodávkami tepla v případě, že průměrná denní teplota klesne tři dny v řadě pod 13 stupňů a podle předpovědi nemá znovu stoupat. Na sobotu i neděli předpověď počítá s nejvyšší odpolední teplotou 15 stupňů Celsia, nejnižší noční teploty mohou klesnout k šesti stupňům.

Obvyklým začítkem topné sezony bývá druhá polovina září, dlouhodobým průměrem je 24. září. Podobně časný začátek topné sezony byl v roce 2010, kdy se začalo v Brně topit už na začátku září.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky Brno, teplo, Teplárny Brno, radiátor, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé doma nenastydnou. Topná sezona v Brně začala téměř o měsíc dříve než před rokem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.