Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla

Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla do domácností, institucí i firem. Původně městská firma dodávky přerušila už 5. dubna, tedy rekordně brzy, kvůli nezvykle teplému počasí. Obnovila je ale už 9. dubna, kdy teplota začala klesat a předpověď počasí navíc upozorňovala na další ochlazení.

„Teplárny Brno 9. dubna opět přistoupily k obnovení dodávek a ty podle všeho budou pokračovat minimálně do konce dubna. Situace, kdy jsou dodávky přerušeny a pak po několika dnech opět obnoveny, není zas tak neobvyklá. Čím je ale mimořádná v letošním roce, to je skutečnost, že se tak děje již během dubna. V minulých letech bylo přerušení a obnovení typické spíše pro květen,“ uvedl ředitel Tepláren Brno Přemysl Měchura.

Takzvané otopné období stanovené vyhláškou ministerstva průmyslu a obchodu trvá od září do května, její zahájení a ukončení závisí na průměrné denní teplotě. Přerušení nebo ukončení dodávek tepla přichází poté, co průměrná denní teplota vystoupí nad 13 stupňů dva po sobě jdoucí dny a podle vývoje počasí nelze očekávat pokles venkovní teploty.

V Brně skončí topná sezona. Vzhledem k hezkému počasí teplárny v pátek přeruší dodávky tepla

Teplárny Brno od pátku přeruší dodávky tepla do domácností, institucí i firem. Důvodem je současné teplé počasí, uvedl podnik. Pokud se do konce května ještě ochladí, teplo začne znovu proudit. Topná sezona začala loni 5. října, pokud nebude...

Teplárny dodávky obnoví v případě, že dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a meteorologové neohlásí na další den vzestup teplot.

Chladné počasí, kdy nejvyšší denní teploty dosahují deseti až 13 stupňů má na jihu Moravy podle předpovědi trvat nejméně do konce týdne, nejnižší ranní teploty mohou dokonce v noci na neděli klesnout mírně pod nulu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky teplo, počasí, Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.