Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Lidé se báli křečka, který spadl do jejich prázdného bazénu a pak výhružně skákal

Brněnští strážníci vyrazili na pomoc lidem do brněnské Slatiny. Do jejich bazénu na soukromém pozemku totiž spadl křeček polní, který v Česku patří mezi zákonem chráněné silně ohrožené druhy. Lidé, do jejichž bazénu křeček spadl, se jej nejdřív snažili odchytit sami, ale po chvíli snažení, se rozhodli přivolat na pomoc městskou policii.

„Průbojnost a temperament osvědčil i jedinec, který včera v brněnské Slatině vběhl na soukromý pozemek a spadl do zapuštěného bazénu. Naštěstí v něm ještě nebyla voda,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Když se majitelé rozhodli malého hlodavce z hloubky vysvobodit, začal se stavět na zadní a výhrůžně skákal. Vzhledem k tomu, že lidé dostali strach z toho, že by je křeček mohl pokousat, zavolali na pomoc strážníky.

„Operátor na lince 156 vyslal na jih Brna kolegu z odchytové služby městské policie. Drobný tvor se tlačil ke stěně bazénu, byl ve stresu, ale jinak vypadal v pořádku. Strážník si vzal z vozidla odchytovou síť a vzácného křečka do ní co nejšetrněji chytil. Potom se přesvědčil, že hlodavec není zraněný, odnesl ho zpět na pole a vypustil na svobodu,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky křeček, bazén, záchrana, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Lidé se báli křečka, který spadl do jejich prázdného bazénu a pak výhružně skákal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.