Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rychlejší a kvalitnější péče v moravské metropoli díky Neurofyzionetu

PR článek

Soukromá neurologická a fyzioterapeutická ambulance Neurofyzionet v Brně rozšířila své služby i o vyšetření na nejmodernějším přístroji magnetické rezonance Magnetom Altea od Siemens Healthineers a zrychlila tím čekací dobu na třetinu.

V České republice je instalováno zatím jen deset přístrojů Magnetom Altea, přístroj v Neurofyzionetu je ale úplně první na jižní Moravě. Ambulance si od něj slibuje především daleko rychlejší zpracování výsledků, a tudíž kratší čekací dobu pro pacienty. „V určité fázi rozvoje neurologické ambulance potřebujete k efektivní léčbě využívat vyšetření magnetickou rezonancí. A nás začalo výrazně brzdit, že když jsme pacienty na takové vyšetření odeslali, čekali jsme na výsledek dva i tři měsíce,“ vysvětluje MUDr. Roman Flašar, lékař kliniky a jeden z majitelů společnosti. „Rozhodli jsme se proto jít cestou vlastního přístroje, jehož volný čas nabídneme i dalším kolegům z Brna a okolí.“ Magnetická rezonance se nachází v brněném centru IBC, kde má Neurofyzionet jednu ze svých ordinací.

S vyšetřením pomůže na softwarové rovině i umělá inteligence, jejíž rychlý rozvoj umožňuje moderním zdravotnickým zařízením držet krok s dobou a nejen zlepšit kvalitu péče o pacienta, ale také ji urychlit. „Přístroj magnetické rezonance obsahuje prvky umělé inteligence, které podporují process od polohování pacienta, přes automatické rozpoznání anatomie a tomu odpovídající pokrytí oblasti I sklon řezů,“ popsal Michal Čech, ředitel Siemens Healthineers Česká republika. „Rovněž je možno vyšetření zkrátit s přispěním algoritmů, vzniklých hlubokým učením, na redukci šumu a zvýšení jemnosti matice obrazu, což může být velmi důležité u pacientů, kteří z různých důvodů nejsou schopni být delší dobu při vyšetření v klidu.“

Přístroj Magnetom Altea disponuje silou magnetického pole 1,5 T a váží 4,2 tuny, což si vyžádalo stavební úpravy prostoru ambulance, nicméně Neurofyzionet i tak odhadl návratnost investice na pouhých 5 let. Stroj bude vytížen šest dní v týdnu po celý rok; zhruba 30 % času bude věnován pacientům ambulance a zbytek využijí další specialisté z Brna a jeho okolí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlejší a kvalitnější péče v moravské metropoli díky Neurofyzionetu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.