Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dostáváme za náročnou práci málo peněz, bouří se jihomoravští účetní

Odborníci zjistili, že více než polovina účetních z Jihomoravského kraje je v práci nespokojená. Pobouřené pracovníky trápí neúměrné přesčasy, nekonečné papírování a vysoké nároky na znalost cizích jazyků. Často je v práci drží pouze přátelský kolektiv.

Odborníci prozkoumali pracovní spokojenost mezi 259 jihomoravskými účetními a došli k závěru, že více než polovina se ve svém aktuálním zaměstnání cítí nespokojená. Na vině je hlavně nedostatečné finanční ohodnocení a nadměrné pracovní vytížení.

Šestatřicet procent účetních z Jihomoravského kraje vidí za svou nespokojeností hlavně nízký plat. Téměř polovinu pracovníků by vyšší mzda motivovala ke změně práce. „Napjatá ekonomická situace v Česku zřejmě ještě víc tlačí účetní talenty poohlížet se po nabídkách, které jim přinesou větší stabilitu do života,“ uvedla konzultantka z personální agentury, jež průzkum provedla, Martina Hricinová.

Přesčasy, papírování a angličtina

Více než třicet procent dotazovaných trápí extrémní pracovní vytížení. „Jsem v kontaktu s účetními po celé republice a mohu potvrdit, že se všichni potýkají s pravidelnými přesčasy a kupou administrativy, která nebere konce,“ sdělila Marina Krátká z personální agentury.

Na účetní navíc zaměstnavatelé kladou vysoké nároky už při výběrových řízeních. „Firmy často vyžadují, aby kandidáti měli minimálně komunikativní znalost angličtiny. Ideálně na úrovni B2, tedy středně pokročilý. Přitom náš průzkum ukazuje, že více než polovina účetních z Jihomoravského kraje angličtinu nepoužívá buď vůbec, nebo jen zřídkakdy,“ poznamenala Hricinová.

Třetina dotázaných pak vnímá jako jeden z nejdůležitějších motivačních faktorů při práci vztahy na pracovišti. „Často slýchám, že zaměstnanci ten tlak trpí jen kvůli přátelskému a vstřícnému kolektivu. Jinak by na pracovišti už dávno nebyli,“ dodala Krátká.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Jihomoravský kraj, statistika, účetní, peníze, plat, nespokojenost

Dostáváme za náročnou práci málo peněz, bouří se jihomoravští účetní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.