Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno buduje království míčovek. V královopolském areálu staví třetí halu

S velkou slávu se pustili v Brně do stavby nové haly pro míčové sporty. Sportoviště vyroste do dvou let ve Vodově ulici, kde se už nyní nachází dva halové objekty. Za investici zaplatí město téměř sto milionů korun a doufá, že po dostavbě se pochlubí jedním z nejlepších areálu pro míčovky v Česku.

O výstavbě dalšího sportoviště v Králově Poli se v Brně mluví v posledních letech. Současné kapacity jsou totiž na hraně svých možností. O lepší zázemí pro tréninky stojí volejbalisté, házenkáři, florbalisté, basketbalisté i nohejbalisté. Navíc hlavní hala ve Vodově často hostí koncerty nebo i jiná sportovní klání, a tak je extrémně vytížená. 

Zlepšit situaci má právě nové tréninkové centrum, s jehož stavbou město v pondělí slavnostně začalo, když představitelé radnice společně s funkcionáři městské firmy Starez a zástupci zhotovitele díla kladívkami zaťukali na základní kámen. 

„Stávající haly bychom dokázali naplnit dvakrát. S novou stavbou se také zlevní hodina za pronájem, která stojí třeba dvanáct set korun. Rozdělí se mezi víc týmů a dětí," řekl Martin Mikš, generální ředitel Starezu, která si zařízení vezme do dokončení do správy. 

Na zdraví! Slavnostní ceremonie se zúčastnil městský zastupitel i boss hokejové Komety Libor Zábranský, který dal přednost akci před předsezónní tiskovou konferencí hokejové Komety. Ta se uskutečnila také včera. Foto: Veronika Adamová 

Království míčovek 

Sportovní část haly má rozměry 49,7 metrů na 29,7 metrů, což odpovídá požadavkům pro házenou či florbal. Kromě samotné haly se počítá s vybudováním zázemí, jako jsou toalety, kanceláře, šatny či skladové prostory. Součástí prací jsou také nové přípojky, výstavba zhruba třiceti parkovacích míst a také úprava areálového osvětlení. Hala, jež vznikne v těsně blízkosti fotbalového stadionu, kvůli čemuž fandové přijdou o fan zónu, získá také tribuny až pro 250 diváků.

Investorem sportovního stánku je město, jež vylovilo na investici z rozpočtu přes 90 milionů korun bez DPH. Magistrát si myslí, že díky atraktivnější nabídce sportovišť se Brno stane hostitelem více mezinárodních akcí. 

„Výstavba má být dokončena na jaře roku 2025, kdy se v Brně bude konat mistrovství světa basketbalistek do 19 let a pravděpodobně i mistrovství Evropy žen v basketbalu. O rok později se u nás představí i kadetky v kategorii do 17 let. Pro takové turnaje má Mezinárodní basketbalová federace požadavek, aby byly k dispozici dvě hrací a dvě tréninkové plochy, což po vybudování nového objektu bude Starez Aréna Vodova splňovat,“ uvedl radní pro oblast sportu Tomáš Aberl (TOP 09).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Markéta Vaňková

Štítky Brno, Hala, Míčové sporty, Starez, Infrastruktura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno buduje království míčovek. V královopolském areálu staví třetí halu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.