Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kam kráčí Brno a jaká bude jeho budoucnost? Na otázky odpoví speciální akce i exkurze

PR článek

Jak bude vypadat Brno v roce 2050, co se ve městě postaví nebo jaké projekty jsou na stole? Na takové a mnohé další otázky získají lidé odpovědi už koncem září, kdy startuje akce Kam kráčíš Brno. Událost nabídne bohatý program plný přednášek nebo exkurzí, které zavedou příchozí třeba na nové brněnské nádraží nebo představí chystaný koncertní sál.

Moravská metropole má už několik let zpracovaný strategický dokument Strategie #brno2050, který určuje budoucí směřování města. O tom, jak se daří vize v praxi naplňovat a co dalšího má radnice v plánu na následující období, mají Brňané jedinečnou možnost se dozvědět od 24. září až do 17. října, kdy vypukne akcemi nabitý festival Kam kráčíš Brno. Ten představí zájemcům vybrané projekty z několika oblastí. Jde například o dopravu, bydlení, vědu a výzkum, kulturu, sport nebo ochranu klimatu.

„Rozvoj Brna by měl probíhat především tak, aby uspokojil potřeby a požadavky jeho obyvatel. Už před lety měla široká veřejnost možnost podílet se na tvorbě hlavního strategického dokumentu města #brno2050. Nyní mohou lidé opět nahlédnout pod pokličku a zjistit více o tom, co jim město, v němž žijí, nabídne v příštích letech. Řada projektů, které na akci 'Kam kráčíš, Brno? 2023' dostanou prostor, totiž mohou mít přímý vliv na jejich život – věříme, že především pozitivní,“ zve Martin Příborský, zastupitel města Brna pro oblast strategického rozvoje. 

Procházka po novém nádraží nebo břehu Svitavy

Mezi největší lákadlo patří letos komentovaná prohlídka po chystané čtvrti Trnitá, která v budoucnu promění krajinný ráz lokality. Právě tam se má v následující letech přesunout hlavní železniční uzel, na nějž naváže nová infrastruktura. O tom, v jaké fázi celý projekt je a s čím vším se počítá, se dozví návštěvníci zdarma při komentované prohlídce 24. září.

„Během procházky Trnitá aneb Vstříc nádraží a nové čtvrti se návštěvníci dozví nejen informace o chystaném dopravním terminálu a nové čtvrti, ale také dalších zajímavých stavbách,“ lákají pořadatelé na zhruba hodinu a půl dlouhou trasu. 

Podobně laděnou procházku si lidé užijí i na dalších zajímavých místech. Návštěvníci zavítají například k chystané Brněnské třídě, do okolí Špitálky nebo ke břehu řeky Svitavy v Husovicích i Židenicích, kde zchátralé brownfieldy postupně nahrazují moderní stavby.

O sportu a kultuře na hvězdárně 

Brno si vytyčilo zájmy i v dalších oblastech. Jednou z nich je kultura a sport. Sportovní fandové čekají třeba na nový fotbalový stadion nebo na výstavbu multifunkční arény na výstavišti. Moderní domov vyhlíží rovněž brněnská filharmonie, která bedlivě sleduje výstavbu Janáčkova kulturního centra. Nejen o tom se ale bude v pondělí 9. října mluvit při speciálních přednáškách na hvězdárně. 

„Služby nejsou jen o zábavě, ale také o pomoci těm, kteří ji potřebují. Město Brno chce zlepšit zdravotní péči i její dostupnost. Usiluje také o kvalitní sociální služby a o bezpečí a klid na ulicích,“ představují tvůrci programu událost, na níž se stejně jako na ostatní dostanou zájemci zdarma po vyplnění registračního formuláře. Další informace pak najdou lidé také na Facebooku.

Program:
24. září 2023: Trnitá aneb Vstříc nádraží a nové čtvrti (procházka)
25. září 2023: Tvář města, v němž žijeme (přednáška)
1. října 2023: Po budoucí Brněnské třídě (procházka)
3. října 2023: Brno, Mekka inovací (přednáška)
8. října 2023: Proměny Svitavy, řeky průmyslníků (procházka)
9. října 2023: Služby dostupné pro všechny (přednáška)
15. října 2023: Nejošklivější břeh v Brně? Zatím... (procházka)
17. října 2023: Jak na změnu klimatu a dobrou správu města? (přednáška)

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Kam kráčíš Brno, Magistrát, Akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam kráčí Brno a jaká bude jeho budoucnost? Na otázky odpoví speciální akce i exkurze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.