Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivo si dávám za odměnu, říká rapper MC Gey

PR článek

Pochází z Pardubic, procestoval kus světa, ale kořeny zapustil rapper MC Gey v Brně. Ve městě vystudoval univerzitu, poprvé vyprodal koncert či založil rodinu. Oblíbil si také mnohé podniky včetně Pivovarské restaurace a pivnice na Mendlově náměstí. Na rozhovor, při němž popíjel extra hořký ležák BITR, si odskočil přímo do sklepa pivovaru Starobrno.

Vlastním jménem Jakub Rafael patří mezi největší postavy tuzemské rapové scény. Více než dvacet let trvající profesní dráhu spojil s Brnem. V něm tvoří od roku 2006, když přišel do jihomoravský metropole za studiem vysoké školy. „Ze začátku mi přišlo město hrozně velké a lidi trošku zvláštní. Postupně jsem ale objevil místní srdečnost, krásu místa a dnes ho beru jako domácí město, na které jsem hrdý,“ povídá u čerstvě načepovaného piva rodák z východních Čech, který oceňuje, jaký progres moravská metropole v posledních letech zaznamenala.

Brno konkuruje evropským městům

„Tehdejší Brno se nedá s tím dnešním vůbec srovnávat. Šlo hrozně nahoru a teď je na úrovni velkých evropských měst. Nejvíce je to podle mě vidět na kvalitě podniků nebo úrovni hudebních klubů. Jsem rád, že sem můžu s klidem pozvat přátelé ze zahraničí a líbí se jim tu," všímá si nadšený cestovatel, jenž s manželkou projel stopem například Turecko, prozkoumal Brazílii či New York nebo studoval na čas ve Španělsku.

Pivo jako odměna

Autora známých skladeb jako Legranda, G-funk, Tenhle synťák kdysi koupil táta nebo Koutek, která vznikla jako podpora proti boji s mozkovou mrtvicí, usedá v posledních letech v podnicích k vychlazenému půllitru stále méně. Je otec čtyř dětí, koncertuje po celé republice a ve volných chvílích se věnuje práci na zahradě a hudbě. Přesto na pivo nezapomíná. Stále zůstává důležitou součástí jeho tvorby. 

Pivo mám rád. Dávám si ho ve chvíli, kdy mám po koncertě, dopsané texty nebo hotovou práci doma. Je to pro mě taková forma odměny,“ říká MC Gey, který v poslední době podobně jako mnozí štamgasti i sváteční konzumenti oceňuje nejhořčejší pivo brněnských sládků.

BITR si nejčastěji dávám doma, protože na čepované už se tolik nedostanu. Chutná mi, protože je akorát hořké, a není to žádná vodička,“ popisuje umělec svou zkušenost s brněnským ležákem, který se vaří tradičním způsobem na dva rmuty a dozrává v historickém sklepě z roku 1872.

Pivo za úspěšnou zkoušku

Šestatřicetiletý hudebník a ilustrátor se z Brna přestěhoval nedávno na venkov. Přesto se stále vrací na dobře známá místa i do oblíbených podniků. „Když se řekne Starobrno, první, co se mi vybaví, je Pivovarská na Mendlově náměstí. Pamatuji si, že jsme tam chodili po zkoušce a když to dobře dopadlo, dali jsme si k pivu i něco k jídlu. Dodnes se tam občas rád stavím na jedno,“ dodává autor, jemuž před několika dny vyšlo nové album nazvané O tatínkovi, který usnul. S deskou vyjede na koncerty po celé České republice. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Starobrno, Brno, Pivovar, BITR, Pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivo si dávám za odměnu, říká rapper MC Gey  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.