Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mikulášek s mozkovou obrnou dostal nejlepší dárek. Lidé mu přispěli na speciální ortézy

Příslib vytouženého vánočního dárku dostal malý Mikulášek s dětskou mozkovou obrnou. Díky dobročinné aukci, na které se spolupodílel Jihomoravský kraj, dostane chlapec speciální ortézy. Vychytávka, kterou neproplácí zdravotní pojišťovna, pomůže Mikulášovi s chůzí i sezením.

Náročný start do života měl nyní šestiletý Mikuláš, který přišel na svět společně se svým dvojčetem Matyášem. První měsíce strávil Mikulášek v inkubátoru a kolotoč nemocničních hospitalizací a vyšetření ani poté neustával. Když už to vypadalo, že se život rodiny Rakových začíná obracet k normálu, objevilo se u hocha šilhání. Kontrola u lékaře pak potvrdila obávanou diagnózu dětské mozkové obrny s postižením dolních končetin.

Mikulášek je kvůli své nemoci na vozíku, zatím sám nesedí ani nechodí. Energie mu ale nechybí a snaží se alespoň hopsat po kolenou. Rodiče se synem intenzivně cvičí Vojtovu metodu a pravidelně rehabilitují. K rozsáhlejšímu pohybu ale potřebuje chlapec speciální ortézy, které se vyrábějí ve Vídni. Pomůcky se Mikuláš dočká už brzy. Na ortézy se totiž vybralo téměř čtyřiašedesát tisíc korun v dobročinné aukci.

Podpořit Mikuláškovu rodinu je možné prostřednictvím Nadačního fondu Emil.

Peníze sesbíral Jihomoravský kraj ve spolupráci s Nadačním fondem Emil a lihovarem Žufánek, jenž dal do aukce lahve dvanáctileté slivovice podepsané známými osobnostmi. Na lahvích zanechali autogram střelec Jiří Lipták, herec Ondřej Sokol nebo moderátorka Daniela Drtinová. „Jsme moc rádi za jakoukoliv pomoc a ani jsme nedoufali, že se podaří vybrat tolik. Mnohokrát děkujeme,“ řekla k výtěžku maminka malého Mikuláška Anna Raková, která se kromě Mikuláška stará ještě o další dva syny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Jan Grolich

Štítky dobročinnost, aukce, dětská mozková obrna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mikulášek s mozkovou obrnou dostal nejlepší dárek. Lidé mu přispěli na speciální ortézy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.