Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Chcete jistoty a důstojný život? volte komunisty, říká jihomoravský lídr Ivo Pojezný

Komunistickou strana Čech a Moravy čeká v letošních volbách obtížná zkouška. Tradiční levicové straně, která naposledy tolerovala menšinovou vládu ANO a ČSSD, hrozí, že opustí sněmovnu. Alespoň to napovídají předvolební průzkumy. Získat důvěru voličů na jižní Moravě se snaží poslanec a bývalý dlouholetý jihomoravský zastupitel Ivo Pojezný, jenž je lídr kandidátky.

Šedesátiletý Ivo Pojezný je rodákem z Kyjova. Na olomoucké Univerzitě Palackého vystudoval obor učitelství, ve kterém se specializoval na oblasti psychopedie, logopedie, somatopedie a etopedie. Kantorskému povolání se věnoval bezmála třicet let a zastával například i post zástupce ředitele. Politické zkušenosti sbíral nejprve v kyjovském zastupitelstvu, kde působí už od roku 1990 a byl dvacet let zastupitelem Jihomoravského kraje. Do sněmovny poprvé nakoukl v roce 2013. Následně jej voliči zvolili i v roce 2017. Nyní na zkušeného politika z Hodonínska vsadili komunisté na jižní Moravě, kde stojí v čele kandidátky. 

„Jsme jediná levicová strana, která se chová stejně jak před volbami, tak po volbách při prosazování volebního programu. Jedině s naším vlivem bude cesta z ekonomické krize po pandemii cestou jistoty a důstojného života,“ vysvětluje Drbně poslanec důvod, proč by měli voliči dát důvěru KSČM.

VOLBY 2021 
Brněnská Drbna představuje před říjnovými volbami jihomoravské lídry politických stran, které mají podle předvolebních průzkumů reálnou šanci se dostat do dolní komory Parlamentu ČR​.
Představení kandidáti: 
David Hanák (Trikolora)
Robert Šlachta (Přísaha)
Roman Onderka (ČSSD)

Jižní Moravu trápí sucho

Vystudovaný učitel se domnívá, že k hlavním tématům, která se dotýkají nejen jižní Moravy, patří otázka vody a jejího zadržovaní v krajině. Podle poslance dochází v Jihomoravském kraji k nerovnoměrnému vlivu počasí, který na jednu stranu způsobuje povodně, na druhou extrémní sucho. Zákonodárci by se proto měli ve spolupráci se zemědělci zaměřit třeba na umělé zadržení srážek.

„Řešení nám například ukázali naši předkové výstavbou mnoha vodních děl a my na ně chceme navázat v současných podmínkách, ekologicky velmi šetrných. Ovšem jedině komplexnější a systémové úpravy mohou zadržet rychlý odtok vody,“ domnívá jihomoravská jednička KSČM, která bude mít po volbách nového předsedu. Současný šéf komunistů Vojtěch Filip oznámil, že po šestnácti letech bez ohledu na výsledek voleb skončí v roli šéfa strany.

Chceme alespoň dva mandáty

Komunistická strana v posledních letech ztrácí přízeň voličů. Při minulých sněmovních volbách strana obdržela přes 7 % procent hlasů. Přitom od roku 1992 vždy získala alespoň přes deset procent hlasů. Strašákem jsou pro komunisty především loňské krajské volby, v nichž utrpěli debakl, když získali v krajích pouze 12 mandátů.

Nejen jihomoravští komunisté proto doufají, že se loňský nelichotivý výsledek nebude opakovat. Do boje kromě Pojezného vysílají například ex zastupitele Jihomoravského kraje Bohumila Smutného, jenž je manažer v Mikroregionu Ivančicko a dvojkou kandidátky, nebo na čtvrtém místě Martina Říhu, který je předsedou brněnské městské organizace KSČM. S tímto složením komunisté doufají, že napodobí výsledek z loňska. 

Za úspěch v Jihomoravském kraji budu považovat zisk dvou mandátů, jako při posledních volbách. Znamená to okolo 8 %,“ tvrdí odhodlaně Pojezný. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Ivo Pojezný

Štítky Volby 2021, KSČM, JMK, Kandidáti, Ivo Pojezný, komunismus, Jihomoravský kraj, volby, ČSSD, ANO 2011, Univerzita Palackého v Olomouci, Kyjov, Vojtěch Filip

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Chcete přijít protizákonně o svůj majetek? Chcete být vyhazováni z práce a perzekuováni za své politické názory? Chcete stát zase fronty na banány, vložky a hajzlpapír? Chcete se mít stejně dobře jako občané KLDR a Kuby? Tak volte rudé zmrdy z KSČM !!!

Čtvrtek, 23. září 2021, 19:07Odpovědět

Chcete jistoty a důstojný život? volte komunisty, říká jihomoravský lídr Ivo Pojezný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.