Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Babiš vede zemi do insolvence, říká jihomoravský lídr Trikolory David Hanák

Po odchodu zakladatele a předsedy Václava Klause mladšího se zdálo, že politické uskupení Trikolora bude mít jepičí život. Strana založená v roce 2019 se ale dala dohromady se Svobodnými a Soukromníky a společně usilují o hlasy voličů v říjnových sněmovních volbách. Formace věří, že překročí pětiprocentní práh, který by ji katapultoval do dolní komory Parlamentu. Na jižní Moravě vede kandidátku obchodní manažer a politolog David Hanák.

Devětačtyřicetiletý David Hanák pochází z Ostravy a v politice není žádný nováček, alespoň po teoretické stránce. Na Masarykově univerzitě vystudoval politologii, posléze získal magisterský diplom také z brněnských práv. Pochlubit se může i titulem MBA z managmentu. Zároveň je autorem několika knih, například České konzervativní myšlení (2007) a Koncept lidských práv a jeho dopad na výkon práva v demokracii (2020). V minulosti se angažoval  v hnutí Euroskeptická alternativa (ESA) proti vstupu České republiky do EU. Nyní věří, že dovede konzervativní hnutí opírající se o libertariánské myšlenky minimálního státu k úspěchu. 

Neslibujeme nesmysly, pouze reálně odhadujeme situaci. Věřím tomu, že každý ví sám, co je pro něj nejlepší, a tedy máme mu nechat volnost rozhodování. Tam, kde je svoboda bez zodpovědnosti, vládne anarchie, tam, kde je odpovědnost bez svobody, je otroctví,“ vysvětluje Drbně Hanák, proč by měli lidé podpořit u voleb právě Trikoloru, jejíž předsedkyní je po odchodu Klause Zuzana Majerová Zahradníková.

VOLBY 2021 
Brněnská Drbna představuje před říjnovými sněmovními volbami lídry politických stran, které mají podle předvolebních průzkumů reálnou šanci se dostat do dolní komory Parlamentu ČR​.

Zadlužená země 

Největší problémem jižní Moravy a obecně České republiky je podle jihomoravského lídra, jenž patří k obdivovatelům Edmunda Burka, filozofa považovaného za zakladatele konzervativního myšlení, neodpovědná ekonomická politika současné vlády. 

Považuji za neudržitelnou rychlost, jakou dochází k zadlužování ČR. Dříve nebo později narazíme na zeď, kdy již nebude možno pokračovat v této dluhové politice,“ říká politik, jenž dlouhodobě působí jako obchodní manažer ve stavebnictví.

Hanák si myslí, že míra zadlužování České republiky je natolik vážná, že hrozí až katastrofický scénář. Vinu na tom podle něj nese premiér Andrej Babiš. Pokud pan Babiš řekl, že povede stát jako firmu, tak nám jaksi nesdělil, že ji povede do insolvence,“ uvádí absolvent brněnské Masarykovy univerzity. 

Osm procent i s boxerem a tvůrcem amnestie

Trikolora bude mít do sněmovny obtížnou cestu. Uspět touží v silné konkurenci "nelevicových" uskupeních. Mezi taková patří, alespoň formálně, vítěz posledních voleb hnutí ANO, tradiční strany spojené v blocích PirSTAN (Piráti, Starostové a nezávislí) a SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP09). Na politické scéně se navíc objevilo také nové politické hnutí Přísaha, za nímž stojí expolicista Robert Šlachta kandidující rovněž v Jihomoravském kraji. Přesto Hanák věří, že nejen Jihomoravany osloví.

Naše volební číslo je 8, takže 8% bych považoval za úspěch,“ přeje si výsledek sebevědomě lídr Trikolory, na jejíž kandidátce nechybí ani kontroverzní postavy. 

Dvojkou je například několikaletý poslanec a bývalý člen ČSSD Zdeněk Koudelka. Pozornost na sebe vysokoškolský pedagog, právník a někdejší kandidát na ústavního soudce strhl například v roce 2013 při amnestii prezidenta Václava Klause. Právě Koudelkovi je přisuzován lví podíl na tvorbě dokumentu, jenž si vysloužil značnou kritiku veřejnosti. 

Na čtrnáctém místě pro změnu figuruje boxer Zdeněk Pernica, známý též pod přezdívkou Gauny. Ten stojí v čele hnutí Slušných lidí. Brněnské hnutí v minulosti ministerstvo vnitra zařadilo mezi extremistická.
 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Trikolora

Štítky Volby 2021, Trikolóra, Soukromníci, Svobodní, Poslanecká sněmovna, Jihomoravský, Andrej Babiš, Trikolóra hnutí občanů, volby, Václav Klaus, Jihomoravský kraj, Parlament České republiky, Česko, Strana svobodných občanů, politika, Masarykova univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš vede zemi do insolvence, říká jihomoravský lídr Trikolory David Hanák  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.