Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Znojmo táhne. Turistů tam jezdí více než před covidem

Znojmo čelí turistickému náporu. Letos jihomoravské město hlásí o čtvrtinu více návštěvníků než v sezonách před covidem. Údaje vyplývají ze spolku Znojemská Beseda, která monitoruje návštěvnost prostřednictvím svých provozů či vydaných a přijatých poukazů.

Znojmo a tamní region patří v posledních letech mezi nejatraktivnější cíle České republiky. Podle Pavly Bednářové z Centrály cestovního ruchu jižní Moravy Znojemsko patří k jihomoravským top lokalitám. Důvodem je zejména vysoká úroveň nabízených služeb, unikátní historické centrum nebo přírodní bohatství regionu. To vše se odráží na rekordních číslech návštěvnosti. Do městských provozoven letos zavítalo bezmála 33 tisíc návštěvníků. To je v porovnání s rokem 2019, který byl bez opatření a omezení provozů, o 22 % více.

V porovnání s předcovidovým rokem jsme na každém provozu nad průměrem návštěvnosti, a to je skvělá zpráva. Je totiž jasné, že ve chvíli, kdy provázíme návštěvníky na našich provozech, tak nezůstanou jen u nás, ale zamíří také do hotelů, restaurací, na jiné soukromé prohlídky a za dalším vyžitím. O takovou udržitelnost jde v tuto chvíli především,“ sdělil ředitel Znojemské Besedy František Koudela.

Spolupracují s podnikateli

Město v poslední době prostřednictvím spolku rozšířilo spolupráci s provozovateli podniků. Společně s nimi vznikl projekt #mastozadax, do něhož se v letošním roce zapojilo 120 podnikatelů a který za polovinu sezony (červen a červenec) pomohl přilákat tisíce lidí do podniků. Další lidé navíc můžou přijet na podzim.

Sezóna díky vinařské turistice pokračuje až do podzimu, dá se tedy předpokládat další nárůst během období vinobraní a dalších týdnů spojených s cestováním za vinaři,“ shrnuje Koudela.

Ohodnoť článek

Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, Turismus, Jmk, Podniky, Návštěvnost, Znojemská Beseda, Česko, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo táhne. Turistů tam jezdí více než před covidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.