Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Soutěž o nejlepší ekologické projekty míří do finále. Hlasovat můžete do konce srpna, vyhlášení doprovodí koncert pro veřejnost

PR článek

Letošní ročník prestižní ekologické soutěže E.ON Energy Globe vrcholí. Už jen do 31. srpna může veřejnost hlasovat o nejlepší ekologický projekt tohoto roku, který vzejde z deseti finalistů v pěti kategoriích. Vítězové jednotlivých kategorií a celkový vítěz pak budou představeni v rámci tří festivalů během září ve Veselí nad Lužnicí, ve Znojmě a v Praze.

Vyhraje Domov Podhradí z Týnce nad Cidlinou nebo první uhlíkově neutrální městská čtvrť v České republiky z Židlochovic v kategorii Země? Bude se radovat společnost CIUR se svým projektem recyklace papíru na tepelnou izolaci nebo Pikto Digital s ekologickým potiskem látek v kategorii Oheň?

Získá nejvíce hlasů projekt zelených pásů do kolejiště či aplikace chránící stromy v kategorii Voda? Zvítězí studentský startup Luftio se svým monitoringem vzduchu nebo projekt, který prezentuje fakta o klimatické změně v kategorii Vzduch? Zaujme veřejnost nejvíce kategorie Iniciativa a v ní dva finálové projekty? Jeden se se zabývají sbíráním kuchyňského oleje a druhý oživováním vnitrobloků ve městech.

Vyhlášení doprovodí festivaly pro veřejnost zdarma

Rozhodnout o tom může široká veřejnost. Lidé mohou hlasovat na webových stránkách www.energyglobe.cz ještě do 31. srpna. „Poté se hlasování uzavře a během první poloviny září vyhlásíme vítěze na třech outdoorových festivalech, které budou spojené s koncerty známých kapel a živě bude vyhlášení moci veřejnost sledovat i v přímém přenosu na Seznamu. První festival bude 2. září ve Veselí nad Lužnicí u tamních pískoven, kde vystoupí i skupina Monkey Business. Druhý bude o týden později 9. září ve Znojmě v areálu hradu a vyvrcholení bude 16. září v Praze,“ vysvětluje Vladimíra Glaserová, koordinátorka soutěže ze společnosti E.ON.

Na každém festivalu bude vyhlášen vítěz dvou kategorií. Ve Veselí Země a Vzduch, ve Znojmě Oheň a Voda a v Praze pak vítěz kategorie Iniciativa a celkový vítěz soutěže E.ON Energy Globe v tomto roce.

„Na první i druhý festival chceme pozvat širokou veřejnost. Vstup na akci bude zdarma, ale kvůli koronavirovým nařízením se zájemci musí zaregistrovat na webu www.energyglobe.cz. Tedy na stejné adrese, kde mohou i hlasovat,“ doplňuje Vladimíra Glaserová. 

Každý projekt pod patronátem známé osobnosti

Formát vyhlášení není jedinou změnou letošního ročníku. Tou další je i fakt, že každý projekt má svého patrona z řad známých osobností, který ho aktivně podporuje a propaguje a bude i při vyhlášení. Do souboje o celkové vítězství se tak jako patroni jednotlivých projektů zapojili například i Barbora Jánová, Matouš Ruml, Veronika Khek Kubařová, Miroslav „Meky“ Žbirka, Ondřej Gregor Brzobohatý, Emma Smetana, Jordan Haj, Tereza Kostková, Matěj Rupert a Berenika Kohoutová.

Jednotliví vítězové získají ceny od partnerů soutěže Impact Hub, Elton hodinářská z Nového Města nad Metují, Hornbach, Duko Hlinsko, BDR Thermea a Velkoobchod/Koupelny Ptáček. Zkrátka nepřijdou ani hlasující. Vylosovaní získají let balonem, hodinky PRIM, poukázky do Hornbachu  a ceny s motivem E.ON Energy Globe.

Ohodnoť článek

Štítky E.ON, Energy Globe, finále, hlasování, koncert, projekt, soutěž, festival, Praha, Znojmo, Veselí nad Lužnicí, CIUR, Hornbach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž o nejlepší ekologické projekty míří do finále. Hlasovat můžete do konce srpna, vyhlášení doprovodí koncert pro veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.